Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Persbericht ministerraad
17 december 2004

BENOEMING DIRECTEUR-GENERAAL HOGER- EN BEROEPSONDERWIJS BIJ HET MINISTERIE VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAP

De ministerraad heeft besloten de heer dr. L.J. (Renk) Roborgh voor te dragen als directeur-generaal hoger- en beroepsonderwijs bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De voordracht wordt gedaan door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, in overeenstemming met de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De benoeming gaat in op 1 januari 2005.

Renk Roborgh (1949) is sinds 1997 verbonden aan het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, onder meer als directeur Hoger Onderwijs en waarnemend directeur-generaal Hoger Onderwijs, Beroepsonderwijs en Wetenschap. Daarvoor was hij onder andere universitair hoofddocent Organisatie en Management aan de universiteit Leiden. De heer Roborgh studeerde politicologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en de universiteit Leiden en promoveerde in Leiden op het proefschrift `Ambtenaren en bureaucratie in Nederland'.

De benoeming van de heer Roborgh is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.

RVD, 17.12.2004