Digitale Gemeente Houten

Ad van Heuven nieuwe fractievoorzitter GroenLinks

vrijdag 17 december 2004 - Bron: GroenLinks

Wouter van Kouwen heeft aan GroenLinks meegedeeld dat hij bij de volgende verkiezingen van de gemeenteraad geen lijsttrekker meer zal zijn. Wouter van Kouwen zit momenteel 13 jaar in de raad en is de laatste jaren het gezicht van GroenLinks Houten geworden.

Wouter ambieert de positie van lijsttrekker niet om verjonging en vernieuwing van de fractie mogelijk te maken. Om vanaf nu te bereiken dat het gezicht van GroenLinks minder nadrukkelijk het gezicht van van Kouwen is, doet Wouter nu een stapje terug, zodat de anderen uit de fractie uit zijn schaduw kunnen treden. Gevolg hiervan is onder meer dat het woordvoerderschap over de heikele punten in de raad ook meer over de fractie verdeeld gaat worden.

Wouter blijft wel in de raad en zal zich verkiesbaar stellen in 2006. Het is uiteraard aan de ledenvergadering van GroenLinks afdeling Houten op welke plek hij op de kandidatenlijst terecht komt.

De fractie van GroenLinks heeft in goed onderling overleg besloten dat Wouter van Kouwen per

1 januari als fractievoorzitter wordt opgevolgd door Ad van Heuven. Als consequentie hiervan zal Wouter in de commissie Bestuur vervangen worden door Ad van Heuven. Wouter blijft wel lid van de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).