Digitale Gemeente Houten

C1000 zegelactie succesvol

zondag 5 december 2004 - Bron: Aleid groothoff/redactie SDGH

De C1000 zegelactie van een aantal politieke partijen is in korte tijd een groot succes geworden. Dankzij de inzet van veel vrijwilligers zijn 230 pakketten voor minima bijeengehaald.

Initiatiefneemster Aleid Groothoff meldde vanochtend: Het is ongelofelijk: wat een ongekende respons op de oproep, twee weken geleden, om C1000-zegels te bewaren ten behoeve van minimagezinnen in Houten.

Losse zegels, halfvolle kaarten maar ook tientallen volle kaarten werden ingeleverd. Samen goed voor zon 230 pakketten!

Voor GroenLinks, waar het idee werd geboren, is het een grote verrassing. Ook voor de andere partijen, die meededen; ChristenUnie, VVD en SP. Er waren vaak gesprekjes aan de deur, telefoontjes met tips. Het maakte aardig wat los, hebben we gemerkt. We zijn gesterkt in het idee dat er beslist nog solidariteit is in onze Houtense samenleving.

Het was ook prima, dat we tientallen namen doorkregen van mensen die met een heel krappe beurs moeten zien rond te komen. Mensen die misschien nog nooit een kerstpakket hebben gehad. Deze namen en adressen zijn doorgegeven aan de werkgroep Kerk en Minima, die ieder jaar kerstpakketten verspreidt.

We kunnen nu bij iedereen die we in hun adressenbestand hebben, in ieder geval zon doos vol boodschappen bezorgen.

We willen iedereen heel hartelijk bedanken voor het meedoen en voor de leuke/ontroerende bijschriften op de enveloppen. Ook dank aan de bedrijfsleiding van C1000 voor de medewerking, de pers voor de nodige publiciteit. En we wensen de werkgroep succes bij het rondbrengen op 18 december.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).