Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Alphen aan den Rijn, 6 december 2004

18 en 19 december Midwinter Fair op Archeon

Fantasy- en Gothic spektakel

Op 18 en 19 december 2004 organiseert Archeon in Alphen aan den Rijn voor de tweede maal een bijzondere Midwinterfair. Twee dagen lang zal het Archeologisch Themapark in het teken van midwinter staan met een grote fantasy- en gothicmarkt. Er vinden tal van demonstraties plaats van diverse ambachten, vechtshows, fantasy games, vuurshows en verschillende vormen van entertainment.

Het gehele Archeon zal in het teken staan van fantasy. In de prehistorie ontmoet de bezoeker trollen, dwergen, aardmannen, bosgremlins en elfjes. Mensen kunnen deelnemen aan een prehistorische drumworkshop en de smid laat zijn smeedkunsten zien. De middeleeuwse Heerestraete wordt omgetoverd tot heksenstad met tovenaars, kruidenvrouwtjes en een bierbrouwerij. In de Damstraat zijn onder andere ridders van de ronde tafel, maar ook handlezers en diverse ambachtslieden te vinden zoals de smid, de imker, de bakker en de leerbewerker. Een middeleeuwse nar zal het publiek vermaken met zijn grappen, kunsten en grollen. De kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten als calligraferen, boogschieten en schminken. Aan het einde van de dag vindt in de Arena een spectaculaire vechtshow plaats, geheel in de sfeer van fantasy

Verschillende Live Action Role Play (LARP) Verenigingen zijn in het park als Arcane, Cauldron, Dawn, Maerquin en Vortex. Turning Wheel, de schrijver W.J.Maryson en de speciaal uit Engeland overgekomen, King Arthur specialist Prof. Roly Rotherham, verzorgen lezingen. Ook de liefhebbers van fantasyboeken komen aan hun trekken met lezingen en discussies over Tolkien en demonstraties van Elfse kalligrafie. Tevens kan men een cursus Elfs spreken volgen In het hele park is muziek en entertainment te vinden. De verhalenverteller vertelt Keltische verhalen onder begeleiding van een harpiste. Diverse Middeleeuwse muziekgroepen treden in het park op. Op het open podium brengen fantasy- en gothicmuziekgroepen hun muzikale klanken ten gehore.

In het Romeinse Badhuis en in de Herberg zijn op de fantasy- en gothicmarkt diverse fantasyspullen te koop zoals Keltische sieraden, vilten hoeden, zwaarden, boeken, gothic-kleding en fantasybeelden. Er zullen ook diverse workshops en demonstraties als handlezen en waarzeggen gehouden worden. 999games organiseert een Yu-Gi-Oh toernooi en een prehistorisch toernooi. Op de Archeon Midwinter Fair wordt het nulnummer van Pure Fantasy, hét magazine voor het korte fantastische verhaal, gepresenteerd, met leesvoer (Fantasy, science fiction en horror) van bekende en minder bekende schrijvers. Bezoekers van de Archeon Midwinter Fair krijgen dit nulnummer gratis!

Het volledige en actuele programma is te vinden op www.archeon.nl.

Bijlage: Programma Midwinterfair