Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Zaterdag 18 december:

Officiële opening nieuwe begraafplaats

BARENDRECHT (dinsdag 7 december) - Op zaterdag 18 december wordt begraafplaats Den Ouden Dijck rond 12.00 uur officieel geopend door wethouder Peter van Vugt (Openbare Werken). De opening stond oorspronkelijk gepland op zaterdag 11 december. In verband met het overlijden van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard der Nederlanden is de officiële opening verschoven naar zaterdag 18 december. Aansluitend op de opening wordt een open middag georganiseerd. Geïnteresseerden kunnen tot 16.00 uur een kijkje nemen op Den Ouden Dijck en in de nieuwe aula. Medewerkers van de gemeente Barendrecht en van Uitvaartverzorging Klink (de exploitant) staan bezoekers dan graag te woord.

In de nieuwe aula wordt op 18 december van 12.30 tot 13.00 uur een miniconcert gegeven door de bekende panfluitiste Liselotte Rokyta en organist Arjan Breukhoven. Beide musici, bekend van radio en televisie, hebben een programma samengesteld met klassieke en religieuze muziek. Een bijzonder concert voor iedere muziekliefhebber.

Completer aanbod
Vanaf maandag 20 december is de nieuwe aula op Den Ouden Dijck in gebruik. Hiervan kan op de dag van de begrafenis gebruik worden gemaakt voor het houden van een rouwdienst en condoleancebezoek. In de aula kunnen 100 stoelen worden geplaatst, er is een ontvangstruimte aanwezig en een familiekamer. Op Den Ouden Dijck is geen rouwcentrum aanwezig. Het rouwcentrum bevindt zich op de begraafplaats aan de Scheldestraat. Met de komst van de aula op Den Ouden Dijck kan op de dag van de begrafenis voortaan een completer aanbod verzorgd worden.

De begraafplaats aan de Scheldestraat kan niet verder uitgebreid worden. Daarom is eind jaren negentig besloten tot de aanleg van Den Ouden Dijck. Sinds november 2003 wordt begraven op de nieuwe begraafplaats aan de 3e Barendrechtseweg. De zogenaamde eerste fase van begraafplaats Den Ouden Dijck bestaat uit 1.398 graven. Dit zijn koopgraven, algemene graven, urnengraven en kindergraven. Bij de verdere aanleg van Den Ouden Dijck wordt nog een Rooms Katholiek en een Islamitisch deel gerealiseerd. In totaal komen er 3.000 graven op de nieuwe begraafplaats. Eind 2006 moet de nieuwe begraafplaats aan de 3e Barendrechtseweg in zijn geheel klaar zijn.

Sint Elizabetsvloed
De naam 'Den Ouden Dijck' is overigens een verwijzing naar het gedeelte van Barendrecht dat overbleef na de Sint Elizabetsvloed. Dit eilandje van ca. 20 hectare lag rond 1.400 op ongeveer dezelfde plaats als begraafplaats Den Ouden Dijck.

Meer informatie over begraven in Barendrecht:
Meer informatie over begraven en de begraafplaatsen is verkrijgbaar bij het Gemeentelijk Servicecentrum, telefoon (0180) 698 398 of haal de folder in het gemeentehuis.

Noot voor de pers,