Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Presentatie nieuwe traumahelicopter ANWB

Uitnodiging aan de media

Op de luchthaven Rotterdam Airport presenteert de ANWB op zaterdag 18 december 2004 om 15.00 uur haar nieuwe traumahelicopter. Het gaat om een twee-motorige Eurocopter EC 135. Van dit type neemt de ANWB er drie in gebruik.

Bovendien wordt tijdens deze bijeenkomst het contract getekend voor het verrichten van de dienstverlening per traumahelikopter per 1 januari 2005. De contractpartijen zijn de traumacentra van het VU Medisch Centrum, het Erasmus Medisch Centrum en het Universitair Medisch St Radboud Centrum enerzijds en ANWB Medical Air Assistance anderzijds.

Tijdens deze bijeenkomst zal het woord worden gevoerd door de heer drs. W. Geerlings, lid van de Raad van Bestuur van het Erasmus Academisch Medisch Centrum en voorzitter van de Landelijke Vereniging van Traumacentra alsmede de heer mr. G. van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB.

Hierna zal de nieuwe helikopter op bijzondere wijze worden geĂŻntroduceerd en is er gelegenheid om de volledig medisch ingerichte traumahelikopter te bezichtigen.

De bijeenkomst, die plaatsvindt in het Helistation van Lifeliner 2, wordt rond 17.00 uur afgesloten.


Noot voor de redactie;