Gemeente Helmond


---

Inzameldag afvalbak voor enkele wijken in 2005 veranderd

Afvalkalender in weekend 18 december huis-aan-huis bezorgd Volgend jaar gaan de vuilniswagens van Blink ook op vrijdag op pad om de grijze en groene containers te legen. Voor enkele wijken verandert hierdoor de dag dat de afvalbak aan de kant van de weg gezet moet worden. Rond 18 december ontvangen alle huishoudens in Helmond de afvalkalender 2005 (klik hier voor digitale versie) met het nieuwe ophaalschema en de overige regels en mogelijkheden voor afvalinzameling in Helmond. Ook huizen in het buitengebied en adressen met een Nee-Nee-sticker ontvangen een exemplaar.

Voor de volgende wijken en buurten blijft de inzameldag hetzelfde:

Wijk/buurt

Inzameldag

Dierdonk, Rijpelberg, Beisterveld en Beisterveldse Broek

maandag

Helmond-West, De Kroon, Berenbroek, Brouwhuis, Industriegebied ten zuiden van het spoor en Annabuurt

dinsdag

Stiphout

woensdag

Centrum, Stationsgebied, Heipoort, Leonardus, Vossenberg, Binderen en Eeuwsels

donderdag

Voor volgende wijken en buurten verandert de inzameldag:

Wijk/buurt

Nieuwe inzameldag

Warande, Steenweg e.o., Zwanenbeemd

woensdag
(was dinsdag)

Bloemvelden/Haverveld

woensdag
(was maandag)

Brandevoort, Centrum-t Hout, Akkers, Gansenwinkel, Groot Goor en Houtsdonk

vrijdag
(was woensdag)

Afvalkalender
Het is niet de bedoeling dat alle afval op een grote hoop terechtkomt. Het is voor het milieu beter om bepaalde afvalsoorten -zoals klein chemisch afval, asbest, grof afval, glas en papier- apart in te zamelen én te verwerken. In de afvalkalender staat beschreven waar en hoe Helmonders hun afval moeten aanbieden.

Huishoudelijk afval in grijze en groene bak
Huishoudelijk afval dient in de containers gedaan te worden die elk huishoudens ter beschikking heeft. Groente-, fruit- en tuin (gft-)afval moet in de groene baken het overige huishoudelijke afval in de grijze container. In de oneven weken worden de grijze containers op de vaste inzameldag in de betreffende wijken geleegd. In de even weken is het de beurt aan de groene container.

Milieustraat gaat verhuizen
Het meeste niet-huishoudelijke afval kan naar de milieustraat aan de Kanaaldijk Zuid West 5c gebracht worden. De milieustraat gaat in de tweede helft van 2005 verhuizen. Zodra meer bekend is over de exacte verhuisdatum en de nieuwe locatie, wordt dit breed gecommuniceerd.

Afvalkalender niet ontvangen
Midden december is bij alle huishoudens in Helmond een afvalkalender bezorgd. Hebt u desondanks geen afvalkalender ontvangen? Als u alsnog een papieren versie wilt ontvangen kunt contact opnemen met de Klanteninformatie van de gemeente, tel. 0492 58 76 90. U krijgt dan alsnog een kalender toegestuurd.

---

| |