TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 15-12-2004

Televisie
Z@PPSPORT
Uitzending zaterdag 18 december
Z@ppelin (Nederland 3) -- 07.55 uur

HANDBALTOPPER NATASCHA BURGERS EN SCHAATSER
GIANNI ROMME IN Z@PPSPORT

In het hooggebergte van Bussum overwint presentator Barbara Barend haar hoogtevrees bij de Master Kids van Klimvereniging Rock Steady om een spiksplinternieuwe aflevering van Z@PPSPORT te presenteren. Wat zit er in?

In de 'Repo' volgt Z@PPSPORT de Benjamins (9-11 jaar) van RC 't Gooi tijdens de Bondsdag voor rugby. De wedstrijden vragen het uiterste van de mini-binken en duren daarom ongeveer twee keer een kwartier. Ze halen de finale tegen aartsrivaal Hilversum. Maar halen zij ook goud?

In het '1-Tweetje' gaat Barbara Barend de korte baan op met Gianni Romme voor een flitsend interview. Gianni, krachtmens op de lange afstanden, is dit weekend in actie bij het Nederlands Kampioenschap All Round in Heerenveen.

Lisanne Gabel speelt handbal en heeft als grootste idool Natascha Burgers. Deze international staat bekend om haar grote spelinzicht, maar vooral om haar schotkracht. Ze speelde in top-handballand Denemarken, maar nu ze weer terug is in Nederland, is ze de steun van Oranje én de ideale hulp voor Lisanna in 'Hellup!'

Jordy en Albert Kalkhuis van voetbalclub Robur uit Harlingen schreven Z@PPSPORT: 'Ik vind onze trainer Gerrit Esveld een kei goeie trainer. Hij staat altijd voor ons klaar, ondanks dat hij ziek is en vaak pijn heeft, staat hij altijd op het veld om ons te trainen. En Gerrit wordt nooit boos....' Gerrit moet gewoon een Z@pptificaat krijgen!

In de 'News flash':
â(TM)£ aan de beste jonge handboogschutters werd op Sportcentrum Papendal een Olympische Jeugd Clinic gegeven door de Nederlandse ploeg die ons in Athene vertegenwoordigde; â(TM)£ Grieks-Romeins worstelen, de eeuwenoude sport. Ook de jeugd vanaf acht jaar deed mee bij de Nederlandse Kampioenschappen. â(TM)£ bij de Gelderse Wereldspelen werd volop gesport, maar er werd ook een anti- aidsactie gevoerd voor de jeugd in zuidelijk Afrika.

Deze aflevering van Z@PPSPORT wordt maandag 20 december herhaald om 13.27 uur.




TROS