Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Warm onthaal voor Vertigo in Leiden.

Voor de achtste keer stond Vertigo zaterdagavond 18 december in het voorprogramma van Golden Earring. Na twee succesvolle shows in het voorprogramma van LIVE, maandag 13 en dinsdag 14 december vertoonde deze jong Haagse band zaterdag voor een overvolle Groenoordhal haar kunsten. Het publiek is direct enthousiast, geen wonder ook, want de vlammen spatten er werkelijk vanaf.

Zanger Denny Haayen laat weer eens zien een echt bühnebeest te zijn door al zwaaiend met zijn armen en springend het podium te betreden. Het publiek is na enkele seconden al verkocht. Met het openingsnummer 'Get it on', een stevig rocknummer dat ook te vinden is op de EP 'Moments of Clarity', krijgt hij de hele hal plat. Deze EP die in eigen beheer uitgebracht is, is een voorloper van het album dat in het voorjaar van 2005 verschijnt. En wanneer de jongens live optreden is het duidelijk dat zij een succesformule voor het album hebben. Stevige rocksongs, net als het tweede nummer 'Sex is distant'.

Denny Haayen springt als een jonge hond over het podium en blijkt ook nog eens erg lenig te zijn. Allemaal prima kwaliteiten voor een leadzanger van een nieuwe band. En naast zijn uitspattingen op de bühne beschikt de 25 jarige frontman ook nog over een fantastische stem. Dat is tevens te horen tijdens het rustige 'To the moon' dat na de potentiële single 'Tired' ten gehore wordt gebracht.


Tijd voor een cover om het al enthousiaste publiek nog wilder te krijgen. Er is gekozen voor 'Seven nation army' van The White Stripes, maar dan een geheel eigen uitvoering. Het begin klinkt vrijwel gelijk als het origineel, drummer Sander Berkvens, bassist Jim Vodegel en gitarist Joris Hogewind hebben hun huiswerk goed gedaan. Echter naarmate het nummer vordert, komt er steeds meer muzikale inbreng, in tegenstelling tot het origineel.

Zanger Denny laat tijdens het nummer zien dat hij naast het bespelen van de gitaar ook niet onverdienstelijk kan drummen. Weer een ballad 'Everybody's lost', gevolgd door het nieuwe nummer 'Go'. De band werkt naar het einde toe met het prachtige 'So precious', waarna Denny laat zien dat hij met zijn gitaar meer kan dan alleen de snaren bespelen. Een stukje 'noise', zoals hij het zelf noemt is de intro voor 'Give it back', een geweldig rocknummer waarmee Vertigo de Groenoordhal helemaal mee krijgt. Natuurlijk is het applaus extra luid bij de aankondiging van het laatste nummer 'Love me, kill me', maar de band heeft niks te klagen. Een dolenthousiast publiek dat lekker meedoet en ook zich ook nog eens waagt aan een T-shirt of cd bij de merchandisestand. Als de jongens van Vertigo zo doorgaan zal Nederland in 2005 zeker meer van ze horen!

Tekst: Marjon van der Steen
Foto: Marjon van der Steen (Foto is vrij van rechten mits naamsvermelding).