IKON

IKON-televisie

zaterdag 18 december 2004

Nederland 1

22.39 - 23.13 uur: PAUL ROSENMOLLER EN. LEO VAN WIJK

In de vijfde en laatste aflevering van deze reeks van 'Paul Rosenmöller en.' staat Leo van Wijk centraal. Van Wijk (1946) is president-directeur en CEO (Chief Executive Officer) van KLM. Van Wijk kreeg veel kritiek te verduren toen hij mei van dit jaar bekend maakte dat KLM - een oer-Nederlands bedrijf - gaat fuseren met Air France. Volgens Van Wijk is voor de KLM de samenwerking met een sterke Europese partner in een wereldwijde alliantie noodzakelijk om te overleven.

In deze nieuwe reeks volgt Paul Rosenmöller bekende Nederlanders - vijf in totaal - met een internationale oriëntatie. Wat hen bindt is hun passie voor het leven en voor hun werk. Alle vijf hebben ze op hun manier onze ogen naar de wereld verder geopend, onze blik verruimd. Rosenmöller bezoekt met hen plaatsen in Nederland en in het buitenland die mijlpalen in de geschiedenis markeren - in de persoonlijke geschiedenis van de geportretteerde of in de geschiedenis in breder verband. Paul Rosenmöller praat met hen over de achterliggende betekenis van die plaatsen.

Interviews en presentatie: Paul Rosenmöller; research: Saskia de Boer en Henriëtte Smit; camera: Peter van der Linden, Tijn van Neerven; geluid: Geert Poelgeest; productie: Marie-Louise van Agtmael; samenstelling en regie: Hans Hermans; eindredactie: Lioni Schrederhof