Ingezonden persbericht

Somethin' else: "Een andere stapwereld"

ROTTERDAM, 20041125 -- Op zaterdag 18 december presenteert Stichting Multiarea in Club Waas te Rotterdam de eerste editie van een nieuwe serie clubavonden met de naam Somethin' else.


Somethin' else is een concept dat ontstaan is uit de praktijkervaring en evolutie van de visie van een groep gelijkgestemde geesten en heeft als doelstelling het vernieuwen en transformeren van het begrip clubavond. De motor achter deze happenings word gevormd door een collectief van vrienden en vakgenoten die ieder bezig zijn op muzikaal en cultureel vlak elk met zijn/haar eigen stijl, ideeën en inbreng. Dat dromen wel degelijk werkelijkheid gemaakt kunnen worden, bewijzen ze door de diversiteit aan kwaliteiten, kennis en ervaring binnen deze groep te bundelen, alsmede aan te passen aan de locatie waar de avond wordt verzorgd.

Het totaalbeeld dat door de bezoeker verwacht kan worden bestaat uit een verscheidenheid aan stijlen en activiteiten die mogelijk afwijken van wat momenteel gangbaar is in de uitgaanswereld als geheel. Hieronder verstaan wij onder andere dj's alsmede live acts in genres zoals brokenbeat, breakbeat, nu-jazz, afrobeat, nu-funk, en Brasil. Allemaal muziekstijlen die men op radio en TV zelden of niet te horen krijgt.

Tevens word gebruik gemaakt van stromingen uit de kunst zoals deze zich heden ten dage beweegt en evolueert. Zo bieden wij verschillende kunstenaars een podium om zodoende onze bezoekers deelgenoot te maken van een proces van inspiratie tot eindproduct. Hieronder valt tevens onze vj die ernaar streeft om het uiterste te halen uit het medium beeld. Verdere ondersteuning van het geheel zijn onder andere multimediale projecten, Shiatsu massage en Aromatherapie. Het sausje dat deze maaltijd voor oog, oor en hart afmaakt bestaat uit decoraties in de vorm van lichtobjecten, noteblock-art en gifts.

De Stichting Multiarea is ontstaan uit het Shifting Gears Collective, een dj collectief rondom de in alternatieve dance gespecialiseerde Rotterdamse vinylwinkel Shifting Gears. Dit collectief bestaat uit negen dj's die hun krachten hebben gebundeld om deze muziek als een eenheid te verspreiden. Waar de meeste dj's zich beperken tot één bepaalde stroming tijdens hun sets, verenigt elke dj van het Shifting Gears Collective muziek uit diverse stromingen tot één dansbaar geheel. Ontevreden met het huidige aanbod aan party's hebben SGC-leden Ralph Echter en Angelo Faassen zich verenigd in de stichting Multiarea om samen met mensen uit andere disciplines feesten te organiseren zoals zij deze zelf graag zouden willen beleven.


Artiesten:
Biological (Live)
Cone (Live)
dj Gentle (Shifting Gears Collective)
dj Geer (Shifting Gears Collective)
vj "JUST"...The Beginning
Kunstenaar Max Sinderovich (Rusland)
Kunstenaar Gerrit Eype
Shiatsu massage door Keep in Touch

Locatie:Club Waas, Westelijk Handelsterrein, Van Vollenhovestraat 15c, 3016 BE Rotterdam
Aanvang: 23:00 uur
Entree: 5 Euro (De eerste 50 betalende bezoekers ontvangen een gratis Somethin' else CD)


Voor meer informatie kunt u kijken op www.somethinelse.nl, www.shiftinggearscollective.com of op www.landvanwaas.nl.



Ingezonden persbericht