Ingezonden persbericht


OBA dinsdag 14 december 2004

Gerard Reve middag

Vandaag is Gerard Reve jarig. Hij is 81 jaar geworden.

Mede ter gelegenheid van deze geboortedag willen wij U allen uitnodigen voor een zeer speciale middag. De OBA heeft namelijk de Reve Verzameling van Peter van Bergen verworven. Er wordt al hard gewerkt aan ontwerpen van het Reve Museum dat deels al in de huidige Centrale Bibliotheek haar plaats zal krijgen.

De bijeenkomst waarin dit allemaal uitgelegd en gepresenteerd zal worden is op zaterdag 18 december 2004 in de Foyer van de Centrale Bibliotheek, Prinsengracht 587, Amsterdam. U bent allen van harte welkom.

Het Gerard Reve Genootschap zal aanwezig zijn om de eerste onthullingen te verrichten.

GeĂŻnteresseerde kunnen zich opgeven op dir@oba.nl. De kosten zijn 2,50. Maar wees hier tijdig bij.

PROGRAMMA

14.00 uur : opening / welkom door de voorzitter van het Gerard Reve Genootschap 14.10 uur : toelichting op de plannen voor het Gerard Reve Museum in de Openbare Bibliotheek Amsterdam door de heer Hans van Velzen, directeur van de bibliotheek. 14.20 uur : Presentatie van de hoofdlijnen van de collectie Peter van Bergen gevolgd door een interview met Peter van Bergen door Diederik van Vleuten 15.15 uur : Pauze
Gelegenheid tot bekijken van de komende tijdelijke huisvesting van het Reve Museum Getoond worden alle edities van "De Avonden" en voor het eerst te bekijken: "Op de Keper" de complete collectie bijdragen van Gerard Reve in de Weerter Courant! 15.45 uur : 1e algemene ledenvergadering van het Genootschap 16.15 uur : Vertoning speciale video over Reve
16.45 uur : Afsluiting / Borrel

Kom ook a.s. zondag 19 december naar de Centrale Bibliotheek en luister naar het Amsterdams Smartlappenkoor. Om 15.00 uur zal dit koor voor u heerlijke smartlappen en levensliederen zingen. Reserveer snel voor deze middag, want op = op, klantenservice@oba.nl.