Federale regering Belgie


Minister De Decker bezoekt de Democratische Repubiek Congo van 18 tot en met 21 december 2004
(2004-12-17)

Persienst Buitenlandse Zaken

Armand De Decker zal op het hoogste niveau contacten hebben om de stand van zaken op te maken over het overgangsproces in de Democratische Republiek Congo en over de gebeurtenissen die het oosten van het land teisteren.

De Minister van Ontwikkelingssamenwerking, Armand De Decker, begeeft zich van 18 tot 21 december naar Kinshasa.
Armand De Decker zal op het hoogste niveau contacten hebben om de stand van zaken op te maken over het overgangsproces in de Democratische Republiek Congo en over de gebeurtenissen die het oosten van het land teisteren. Hij zal President Joseph Kabila ontmoeten, de Vice-Presidenten Aboulaye Yerodia Ndombasi en Jean-Pierre Bemba, evenals de heer Etienne Tshisekedi.
Minister De Decker zal ook de verantwoordelijken ontmoeten van de Missie van de Verenigde Naties in de Democratische Republiek Congo (MONUC), van de Nationale Commissie voor Demobilisatie en Reïntegratie van Ex-strijders (CONADER) en van de Onafhankelijke Verkiezingscommissie (CEI).
Armand De Decker zal eveneens de opvolging evalueren van de Ronde Tafels die de Belgische ontwikkelingssamenwerking dit jaar in de Democratische Republiek Congo organiseerde. Hij zal de haven van Kinshasa en een reïntegratiecentrum voor kindsoldaten bezoeken. Minister De Decker zal tot slot een grootschalige operatie lanceren van de Belgische ontwikkelingssamenwerking, waardoor 60 ton maïsmeel verdeeld zal worden onder de kwetsbare bevolkingsgroepen van Kinshasa.

Contactpersonen pers:

Erik Silance
Woordvoerder
0475/75.62.88

Alexandra Mathelot
Persattachée
0472/50.47.13
alexandra.mathelot@diplobel.fed.be