Gemeente Amsterdam

Kerstactiviteiten in de stad
17 december 2004 - Djoe Lan Tan
De komende weken is het weer erg gezellig in de stad. De leukste kerstactiviteiten voor u op een rij.

Zaterdag 18 december:


* Winkeliersvereniging Waterlandplein (Noord) Levende Kerststal
* Op de foto met de Kerstman, in winkelcentrum Brazilie, Zeeburg

Zondag 19 december


* Dickens festival op het Da Costaplein: Op het Da Costaplein is op zondag 19 december vanaf 11.00 uur een groot Dickens festival!! Het plein is die dag het toneel voor de Christmas Carol. Het plein is door de bewoners in een nostalgische Kerstsfeer gebracht. Door de kinderen is de Kerstboom versierd. Er branden lichtjes voor de ramen en lampjes in de bomen. Alle 35 vrijwilligers hullen zich in een prachtig 19e eeuws kostuum. De buurtkamer is omgedoopt tot een negentiende-eeuwse snoepwinkel. Dus ouderwets snoep en ouderwetse spelletjes. De gierigaard Scroodge loopt met zijn zak vol duiten overal mensen lastig te vallen.

* Schaatsen op het Museumplein: Op zondag 19 december wordt ook om 11.00 uur de ijsbaan op het Museumplein officieel geopend door de wethouder Sport van stadsdeel Amsterdam Oud Zuid, Emile Jaensch. Daarna starten de korte baan wedstrijden voor kinderen van 6 t/m 10 jaar.Vanaf 8.00 uur 's morgens kan er elke dag weer op de ijsbaan op het Museumplein gratis geschaatst worden. Dit jaar is de ijsbaan dagelijks extra lang geopend, namelijk tot 10.00 uur 's avonds! Het Cobra café naast de ijsbaan verzorgt de koek en zopie. Ook komt er bij de ijsbaan een poffertjeskraam te staan en is er schaatsverhuur.

Schippers

Evenementen in de kerstvakantie


* Scheepvaartmuseum: De bemanningsleden van de Amsterdam zijn in de kerstvakantie dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur op het VOC-schip aanwezig. Het scheepsvolk zoals de schipper, de chirurgijn, de meid of de kok, vertelt uitgebreid over het leven aan boord. Ze weten alles en geven antwoord op de meest uiteenlopende vragen als: Wat eten de mensen op het schip? Is er ook een toilet aan boord? En wat doen ze als er iemand ziek wordt?
* Gloednieuwe voorstelling van het Museumtheater: `Van hier tot Tokio!': Speciaal voor de kerstvakantie heeft het Museumtheater een nieuwe voorstelling gemaakt: `Van hier tot Tokio!'. In deze voorstelling wordt het publiek dagelijks om 12.00, 14.00 en 15.00 uur meegenomen naar Japan, waar een ontdekkingsreiziger op zoek gaat naar goud, maar een vriend vindt. Daarnaast kunnen bezoekers iedere dag genieten van de theatervoorstelling `Voor spek en bonen'. Tijdens deze voorstelling komen kinderen om 13.00 en 16.00 uur op speelse wijze in aanraking met het dagelijks leven op een VOC-schip. Om 12.30 en 15.30 uur is er een daverende geschutsexercitie op de Amsterdam te horen.
* Film in het scheepvaartmuseum: De lokroep van de Zee. Een film over het rauwe leven aan boord van een VOC- schip (ons advies: vanaf 10 jaar). Van 10.30 tot 16.00 uur.

© Gemeente Amsterdam