1e persbericht van zaterdag 18 december 2004

Eindhoven 18-12-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Rijbewijs kwijt door rijden met drank

Een 20-jarige Eindhovense automobilist moest zaterdag even na middernacht zijn rijbewijs inleveren nadat hij op het Insulindeplein betrokken was bij een kop-staartbotsing. Hij was met zijn auto tegen een auto, die voor het rode verkeerslicht wachtte, gereden. De man had gedronken en blies ruim 1,85 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man met boksbeugel aangehouden

Op het Stratumseind is zaterdag om 1.25 uur een 18-jarige man uit Best aangehouden. Getuigen hadden gezien dat hij een boksbeugel bij zich had. De politie trof bij controle inderdaad het wapen aan. Na verhoor kon de man naar huis zonder boksbeugel maar wel met een proces-verbaal.

Eindhoven: Twee vrouwen na vechten aangehouden

Zaterdag om 2.25 uur zijn op het Stationsplein twee Eindhovense vrouwen van 22 en 25 jaar oud aangehouden. Zij hadden in een horecagelegenheid aan het Stationsplein gevochten met andere vrouwen en daarbij was een 22-jarige vrouw uit Maastricht gewond geraakt. Zij had een wond aan de arm die in het ziekenhuis gehecht moest worden. De twee verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Taxichauffeur beroofd

Een 55-jarige taxichauffeur uit Deurne is zaterdag rond 3.30 uur op de Sint Petrus Canisiuslaan door twee klanten beroofd van zijn portemonnee met ruim 200 euro. Hij had de twee mannen, een blanke en een donkere, op de Vestdijk meegenomen richting Stratum. Op de Sint Petrus Canisiuslaan bedreigde een van hen hem met een mes. Hij moest zijn portemonnee afgeven. Dat deed hij en de twee gingen er met de beurs vandoor.

Eindhoven: Lastige man aangehouden

In een horecazaak aan de Stratumsedijk is zaterdag om 3.55 uur een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had in de horecazaak een andere bezoeker geslagen en een marmeren zuiltje vernield. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Drie verdachten openlijke geweldpleging aangehouden

Zaterdag rond 3.15 uur zijn op het Stratumseind drie Eindhovenaren van 23, 21 en 18 jaar oud aangehouden. Zij worden ervan verdacht dat ze even daarvoor een 28-jarige man uit Budel hebben mishandeld. De man had een flinke hoofdwond. De 21-jarige verdachte had een stiletto en vier cachetten, vermoedelijk, cocaïne bij zich. De drie verdachten zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Met drank op tegen lichtmast

Een 38-jarige Eindhovense automobilist is zaterdag om 3.50 uur op de Eisenhowerlaan aangehouden nadat hij met zijn auto tegen een lichtmast was gereden. De man had gedronken en blies op het bureau een promillage van bijna 1,7. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Het rijbewijs moest hij inleveren.

Helmond: Inbraak

Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Slegersstraat. Aan de achterzijde van de woning is een schuifdeur opengebroken. Uit de woning verdween een geldkistje met ongeveer 300 euro.

Helmond: Man slaat politieman gebroken neus

Een 20-jarige Helmonder heeft vrijdagavond op het politiebureau in Helmond een politieman een gebroken neus geslagen. De man was om 23.40 uur op de Heistraat aangehouden omdat hij een politieagente beledigde. Hij ging rustig mee naar het bureau maar daar verzette hij zich en sloeg de politieman. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Onder invloed

* Vrijdag om 23.35 uur is op de Mierloseweg een 41-jarige Helmondse automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies bijna 1,85 promille. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. Zijn rijbewijs is ingenomen.

* Op Oostende werd zaterdag om 2.15 uur een 46-jarige automobilist uit Best aangehouden. Hij had ook gedronken en zijn promillage was bijna 1,35. Ook hij leverde het rijbewijs in. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Veldhoven: Woninginbraak

Vrijdag tussen 10.00 en 22.10 uur is ingebroken in een woning aan de Vijverstraat. Aan de achterzijde van de woning is een raam opengebroken. De bewoners missen twee fotocameras, waarvan een digitaal, een computer en een jas.

Budel-Schoot: Onder invloed, rijbewijs kwijt

Een 53-jarige automobilist uit Budel Dorplein moest vrijdagavond zijn rijbewijs inleveren nadat hij om 23.10 uur op de Grootschoterweg was betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies bijna 1,9 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bladel: Dealer softdrugs aangehouden

In zijn woning aan de Antoon Coolenlaan is vrijdag om 22.15 uur een 55-jarige man uit Bladel aangehouden. De man wordt verdacht van de handel in softdrugs. De politie had informatie dat de man vanuit zijn woning zou handelen. Vrijdagavond werden enkele klanten aangehouden en gehoord. Zij hadden softdrugs gekocht bij de man. Nadat de verdachte was aangehouden werd huiszoeking gedaan. Dat leverde ruim 100 gram hash, bijna 1,5 kilogram hennep, enkele honderden euros en allerlei materialen, zoals gripzakjes en weeginstrumenten, voor de verkoop van drugs op. De man is de cel ingegaan.