Politie Groningen

Persberichten zaterdag 18 december 2004

Provincie Groningen 18-12-2004 -

Nieuwe Pekela: snelheidscontrole
De politie heeft vrijdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Provinciale Weg N366 in Nieuwe Pekela. Daarbij werd van 2090 voertuigen de snelheid gemeten. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 100 km per uur. Er werden geen snelheidsovertredingen geconstateerd.

Winschoten: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie vrijdagnacht aan op de A7 bij Winschoten een 38-jarige automobilist uit Noordbroek aangehouden. Een politiepatrouille zag de man met hoge snelheid in zijn auto over Beertsterstraat in Winschoten rijden. De man kreeg een stopteken maar had dit niet in de gaten. Op de oprit van de A7 kon worden staande gehouden. Bij de controle die volgde bleek de bestuurder te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau voor de ademanalyse. Die wees 1.57 promille alcohol uit. De verdachte is na verhoor met een proces-verbaal en een rijverbod van 8 uur heengezonden.

Stadskanaal: auto te water; bestuurder onder invloed
Een 30-jarige automobilist uit Emmen belandde vrijdagnacht met zijn auto in het kanaal langs de Hoofdstraat in Stadskanaal. De man reed in de richting van de Nautilusweg. Hij botste daarbij tegen een betonnen wegafscheiding waarna de man de controle over zijn auto verloor. De auto schoot de weg over en botste tegen een boom waarna de wagen in het kanaal belandde. Het voertuig verdween geheel onder water. De bestuurder, die alleen in de auto zat, kon zichzelf in veiligheid brengen. De man werd voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis en ter observatie opgenomen. Hij bleek te hebben gedronken. In verband daarmee is van hem een bloedproef genomen. Zijn auto is door een berger uit het water getakeld.

Meeden: dronken automobilist botst
Aan de Hereweg in Meeden botste vrijdagavond een 32-jarige automobilist uit die plaats op een geparkeerde auto. De man bleek bij het onderzoek door de politie onder invloed van alcohol te verkeren. Aan het bureau werd bij de ademanalyse 1.55 promille alcohol gemeten. De man is na verhoor met een rijverbod van 8 uur heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd. De auto van de man is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Kropswolde: dronken bromfietser valt
Door onbekende oorzaak kwam een 18-jarige man vrijdagavond met zijn bromfiets ten val op de Woldweg in Kropswolde. De man bleek te hebben gedronken en werd meegenomen voor de ademanalyse. Die wees 1.65 promille uit. Na verhoor is de verdachte met een proces-verbaal heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur opgelegd.

Delfzijl: vrouw vernielt ruit
In een horecagelegenheid aan de Schoolstraat in Delfzijl heeft de politie vrijdagnacht een 34-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. De vrouw nuttigde enkele alcoholische dranken en raakte onder invloed. Ze begon zich vervelend te gedragen en schold personeelsleden uit. Daarop werd haar de deur gewezen. De vrouw keerde enkele ogenblikken laten terug omdat ze naar haar zeggen haar mobiele telefoon was kwijtgeraakt. Toen die in het etablissement niet onvindbaar bleek sloeg de vrouw enkel spullen van de bar. Ze werd opnieuw buiten gezet, maar daarbij schopte ze een ruit van de toegangsdeur kapot. Gewaarschuwde agenten namen de vrouw mee. Na verhoor is de Delfzijlster heengezonden met een proces-verbaal voor vernieling.

Farmsum: vuurwerk
De politie heeft vrijdagavond aan de Molenstraat in Farmsum een 14-jarige jongen uit die plaats en een 15-jarige jongen uit Delfzijl aangehouden. Politiemensen signaleerden dat er vanuit een groepje jongeren met vuurwerk werd gegooid. Bij onderzoek bleek de 14-jarige knaap in het bezit te zijn van 4 strijkers en een 10-tal andere stukken knalvuurwerk. De 15-jarige verdachte bleek in het bezit te zijn van een verboden vlindermes. Beide verdachten zijn meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. Mes en vuurwerk zijn in beslag genomen.

Delfzijl: fietser gewond
Bij een verkeersongeval op de Stationsweg in Delfzijl is vrijdagmiddag een 50-jarige fietser uit Delfzijl gewond geraakt. De man reed op de Stationsweg en wilde de rijbaan oversteken. Hij keek om en zag een auto van achteren naderen. Daar week de man weer uit naar rechts, maar ook de automobilist, een 19-jarige man uit Delfzijl, week naar rechts uit om een aanrijding te voorkomen. Dat was tevergeefs. De fietser belandde op de motorkap van de auto en moest met rugletsel naar een ziekenhuis worden gebracht.

Groningen: vrouwen vechten
Bij een ruzie in een horecagelegenheid aan de Gelkingestraat in Groningen is vrijdagnacht een 39-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt. Het slachtoffer kreeg ruzie met een 24-jarige inwoonster van Groningen over een relatie. Er ontstond een handgemeen waarbij het slachtoffer in het gezicht werd geslagen. Dal leverde een verwonding op waarna de vrouw kwam te vallen en ook nog eens een hoofdwond opliep. Ze moest zich onder doktersbehandeling stellen. De verdachte is door de politie aangehouden en meegenomen. De vrouw is na verhoor met een proces-verbaal voor mishandeling heengezonden.

Groningen: baldadige jongeren
Drie jongemannen uit Groningen in de leeftijd van 16, 18 en 21 jaar zijn vrijdagnacht door de politie aangehouden in de Vlasstraat in Groningen. Politieagenten stelden een onderzoek in na een melding over vernieling van fietsen. De agenten troffen een aantal omver gegooide fietsen aan. Bij de komst van de politie renden twee mannen weg. Ze konden worden achterhaald. De derde verdachte had zich tussen geparkeerde autos verstopt. Ook hij werd aangehouden. De fietsen bleken niet beschadigd te zijn. De verdachten zijn na verhoor met processen-verbaal voor baldadigheid heengezonden.

Groningen: jongen gooit met vuurwerk
Op de Nieuwstad in Groningen heeft de politie vrijdagavond een 14-jarige jongen uit de gemeente Eemsmond bekeurd. Agenten zagen dat de jongen met vuurwerk gooide en troffen bij de knaap 10 strijkers aan. Die zijn in beslag genomen. De jongen krijgt een HALT-verwijzing.

Groningen: maaltijdbezorgers botsen
Twee maaltijdbezorgers van 23 en 39 jaar, beiden uit Groningen, kwamen vrijdagavond op hun bromscooters, door nog onbekende oorzaak frontaal met elkaar in botsing aan de Bloemstraat in Groningen. De twee passeerden elkaar zo dicht dat de maaltijdboxen achter op de brommers elkaar raakten. Beide bestuurders kwamen te vallen. De 39-jarige man liep beenletsel op. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Bij de andere bezorger kon worden volstaan met een behandeling door ambulancepersoneel.

Groningen: man aangehouden
In een supermarkt aan de Beren in Groningen heeft de politie vrijdagmiddag een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man is de toegang tot de winkel ontzegd. Hij werd door personeel evenwel toch in de winkel aangetroffen en vervolgens door de politie opgepakt. De man is meegenomen naar het bureau en na overleg met de officier van justitie ingesloten omdat hij tot ongewenste vreemdeling is verklaard.