Eemland Zuid, 11.40 uur

Utrecht 18-12-2004 - Nieuwsberichten Eemland Zuid

Inbreker aangehouden

AMERSFOORT Vrijdagmiddag omstreeks 13.40 uur heeft de politie een 40-jarige man aangehouden op verdenking van inbraak in een pand aan de Van Rootselaarstraat. De politie had vlak daarvoor een melding van een inbraak gekregen. Ter plaatse werd de politie aangesproken door een getuige van de inbraak, die twee mannen in het pand had zien inbreken. Op basis van het signalement kon de politie allereerst op de Woestijgerweg een 40-jarige Amersfoorter aanhouden. Later kon een tweede verdachte, een 53-jarige man uit Amersfoort, worden aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Alcohol- en verkeerscontrole

WOUDENBERG/AMERSFOORT/LEUSDEN Op vrijdag van 16.00 uur tot 23.30 uur heeft de politie in district Eemland Zuid een alcohol- en verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn 560 personen op alcoholgebruik onderzocht. Daarbij werden vijf bestuurders aangehouden wegens rijden onder invloed, waarvan één voor het rijden onder invloed van drugs. Een bestuurder werd aangehouden wegens het niet voldoen aan een bevel/vordering.

De politie heeft naast rijden onder invloed ook gecontroleerd op fietsverlichting, snelheid, gordelgebruik, kunnen tonen van rijbewijs/kentekenbewijs/certificaat, handsfree bellen, verlichting auto en rijden door rood licht. In totaal zijn er 125 bekeuringen uitgedeeld.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Tijdens een alcoholcontrole vrijdagavond op de Grote Haag te Amersfoort is omstreeks 23.00 uur een 21-jarige man uit Stroe aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van drugsgebruik. De man is vervolgens overgebracht naar het bureau alwaar bij fouillering bleek dat hij in het bezit was van soft- en vermoedelijk harddrugs. De drugs zijn in beslag genomen. De man is ingesloten.