Utrecht stad 11.30 uur

Utrecht 18-12-2004 - Nieuwsberichtend stadsdistricten Utrecht

Alcoholcontroles

UTRECHT Vrijdagavond en nacht heeft de politie op diverse locaties in de stad alcoholcontroles gehouden. Tussen 20.00 en 03.00 uur is gecontroleerd bij de Daalsetunnel waar van de 170 blaastesten twee leiden tot aanhouding van automobilisten in verband met rijden onder invloed. Op de Europalaan werden 245 blaastesten uitgevoerd en vier automobilisten aangehouden. Op de Weg der Verenigde Naties bliezen 85 automobilisten waarvan geen onder invloed van alcohol reed. Op de Vleutenseweg resulteerden 133 blaastesten in vier aanhoudingen. De hoogst gemeten hoeveelheid alcohol bedroeg 795 ug/l en in totaal werden drie rijbewijzen ingevorderd. Bij de controle werden dertien politieagenten ingezet.

Op de Franciscusdreef werd tevens een automobilist aangehouden door surveillerende agenten in verband met onvaste rijstijl van de 32-jarige bestuurder uit Utrecht. De man blies bij de ademanalyse 815 ug/l. Ook zijn rijbewijs is ingenomen.

Vuurwerkoverlast

UTRECHT Vrijdagavond heeft de politie omstreeks 22.15 uur twee verdachten aangehouden in verband met het illegaal afsteken van vuurwerk op de Amsterdamsestraatweg. Twee jongens van 16 en 17 jaar uit Utrecht zorgden voor het kabaal en hebben een boete gekregen.

Blauwe avond

UTRECHT Vrijdagmiddag en avond heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Burg. Fockema Andrealaan, Briljantlaan, Adriaen van Ostadelaan en Rubenslaan. In totaal werden 30 voertuigen gecontroleerd waarvan 17 een boete kregen in verband met gebreken. Tijdens de controles hebben de agenten omliggende woningen gecontroleerd op zichtbare kostbare goederen dichtbij het woonkamerraam. Indien dit het geval was, werd aangebeld om de bewoners te waarschuwen.

Bedreiging met mes

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 02.30 uur heeft de politie een 30-jarige man uit Utrecht aangehouden op de Van Sijpesteijnkade in verband met het bezitten van een mes en bedreiging daarmee. De man, een bij de politie bekende veelpleger, bleek vanwege een ruzie met een ander te hebben gedreigd met het mes. Hij is op het politiebureau ingesloten.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie omstreeks 02.45 uur, na een melding van een getuige, op heterdaad een inbreker in een personenauto op de Schroeder vd Kolkstraat aangehouden. De toegesnelde agenten troffen de 22-jarige verdachte in de auto aan en namen hem hierop mee naar het politiebureau. Daar bleek de man ook nog een hechtenis van 24 dagen te goed te hebben.