Politie Drenthe

Zaterdag

Assen 18-12-2004

Zes betrokkenen aanrijding naar Scheperziekenhuis NIEUW DORDRECHT Vrijdagmiddag rond 16.30 uur vond een kop-staart aanrijding plaats op de kruising Oranjedorpstraat en Phileas Foggstraat. Bij deze aanrijding raakten vier personenautos betrokken. Zes personen zijn per ambulance naar het Scheperziekenhuis in Emmen gebracht. Eén persoon had nekklachten, één had rugklachten en twee mensen hadden last van hun hoofd. Het letsel van de overige mensen is nog onbekend. Hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren, is nog onbekend.

Alcomobilist rijdt door na aanrijding
EMMEN De politie heeft vrijdagavond een 66-jarige man uit Emmen uit zijn bed gehaald en aangehouden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt. Eerder die avond reed de man op de Hondsrugweg op de linker rijstrook. Hij kwam uit de richting van de Rietlanden. Net voor de afslag Hoenderkamp besloot hij naar de rechter rijstrook te gaan. Hij zag daarbij de auto van een andere bestuurder (gegevens nog onbekend) over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Op het bureau blies hij 475 ugl. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Drankrijders aangehouden
ASSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 37-jarige man uit Assen aangehouden aan de Baggelhuizen wegens het rijden onder invloed. De verdachte blies 375 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
MEPPEL Een 24-jarige man uit Wanneperveen is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op het Kerkplein wegens het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 640 ugl. Bovendien bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De jongeman kreeg een dagvaarding mee naar huis.
NOORDSCHESCHUT De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 32-jarige man uit Pesse aangehouden wegens het rijden onder invloed. De verdachte reed met hoge snelheid op de linker weghelft van de Stephensonstraat. Daarop is de man meegenomen naar het bureau en daar blies hij 685 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Bovendien kreeg hij een dagvaarding mee naar huis.

Processen-verbaal uitgedeeld tijdens surveillance HOOGEVEEN - Agenten hebben vrijdagavond in de omgeving van de Beukemastraat en de Schutstraat vier processen-verbaal uitgeschreven voor het fietsen zonder licht en twee keer onjuist parkeren op een parkeerplaats voor vergunninghouders.

Inbraken in bedrijven
ASSEN Rond 21.30 uur is vrijdagavond ingebroken in een bedrijf aan de Stationsstraat. Uit het bedrijf is een flatscreen ontvreemd. Door een ruit te vernielen is men binnengekomen. De schade wordt geschat op 1500,-Namens het bedrijf is aangifte gedaan.
MEPPEL Vrijdag is tussen 22.30 uur en 23.30 uur ingebroken in een bedrijf aan het Blankenstein. Uit het bedrijf zijn onder meer diverse flatscreens weggenomen. Door ruiten ter vernielen is men binnengekomen. Het schadebedrag is nog onbekend. Namens het bedrijf is aangifte gedaan. Tijdens het politieonderzoek ontdekten de agenten een inbraak bij het bedrijf er naast. Ook hier was een ruit ingegooid om binnen te komen. Of hier iets is gestolen, is nog onbekend.

Jongeman aangehouden aangehouden op verdenking van bedreiging ASSEN De politie heeft vrijdagavond een 19-jarige jongeman uit Assen aangehouden aan de Batingestraat op verdenking van bedreiging van een 36-jarige plaatsgenote. De verdachte zou kort voor zijn aanhouding een ruit van de woning hebben vernield en bedreigingen hebben geuit naar deze vrouw. De verdachte werd ingesloten voor verhoor. In overleg met Justitie wordt bepaald welke straf de verdachte te wachten staat.

Oplichter actief; inmiddels meerdere meldingen bij politie binnengekomen
ASSEN Afgelopen donderdag publiceerde de politie onderstaand persbericht. Sinds donderdagmiddag zijn vijf meldingen binnenkomen over deze oplichter. Langs deze weg wil de politie u nogmaals waarschuwen. Zorg dat u niet het slachtoffer wordt van deze oplichter. Het signalement van de oplichter luidt: jongeman 25-30 jaar oud, slank, donkerblond kort haar, lichte kleding, kort jasje en werd omschreven als een nette man. Hij is onder meer gesignaleerd aan de Steendijk, het Koopmansplein, de Collardslaan, het Mercuriusplein en het Voorstebree. Mensen die beschikken over meer informatie worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844.

Persbericht van donderdagmiddag 16-12-2004
In Assen blijkt een man actief die mensen met smoesjes geld probeert afhandig te maken. Naar aanleiding van perspublicaties zijn nu nog een aantal gevallen bekend geworden dat vermoedelijk dezelfde man mensen om geld vraagt en daarbij een zielig verhaal heeft over een afgesloten huisdeur en dringende noodzaak om naar Heerenveen te moeten. Deze vragen werden gesteld in de omgeving van het Kanaal, Gedempte Singel en de Vaart. Het gaat om een blanke man tussen de 25 en 30 jaar, slank postuur en goed verzorgd. Hij heeft donkerblond haar. Mensen worden geadviseerd niet in te gaan op de vragen van de man om geld te geven. (bpsnr 04-208027)

Hangjongeren bekeurd
VRIES De politie heeft de afgelopen periode diverse meldingen over overlast door hangjongeren binnengekregen. Daarom hebben agenten vrijdagavond op diverse plaatsen gecontroleerd in Vries. Aan de Nieuwe Rijksweg troffen zijn vijf jongeren (17-jarige jongen uit Vries, 17-jarige jongen uit Assen, 20-jarige jongen uit Vries, 21-jarige jongen uit Vries en een 18-jarige jongen uit Assen) die overlast veroorzaakten vanuit een bushokje. Allen kregen een boete van 45,-.

Grootscheepse alcoholcontrole A37
ZWINDEREN In samenwerking met het Korps Landelijke Politiediensten heeft Politie Drenthe vrijdag tussen 16.00 uur en 22.00 uur een grootscheepse alcoholcontrole gehouden op de A37. In totaal werden ongeveer 3350 blaastesten afgenomen. Eén bestuurder blies 270 ugl. Een andere bestuurder blies 225 ugl. tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. Twee vrachtwagenchauffeurs kregen een proces-verbaal wegens het niet in orde hebben van de verzegeling van de tachograaf. Zes vrachtwagenchauffeurs werden geverbaliseerd omdat ze geen eurovignet konden tonen. De zuidelijke rijbaan werd ter hoogte van de parkeerplaats Grote Veldblokken afgezet en het verkeer werd over de parkeerplaats geleid. Rijkswaterstaat zorgde voor de omleiding en afzettingsmaatregelen. Ook twee douaniers verleenden assistentie. In totaal werkten 18 medewerkers van het KLPD en 24 medewerkers van het Drentse politiekorps mee aan de actie.

Processen-verbaal tijdens surveillance Coevorden COEVORDEN Vanaf vrijdagavond zijn tijdens de surveillance diverse bekeuringen uitgeschreven. Negen fietsers zijn bekeurd wegens het rijden zonder licht. Er werden bovendien processen-verbaal uitgeschreven voor: het rijden zonder gordel (1x), het rijden zonder APK (1x), het onterecht parkeren op een invalidenparkeerplaats en het rijden zonder rijbewijs (1x).

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot zondagmorgen 8.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533. Bert Visser neemt de voorlichting zondag tussen 8.00 uur en 19.00 uur over. Tel. 06-51611629