Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, zaterdag 18 december

Alkmaar 18-12-2004 - 14.00 uur

Voetgangster geschept op zebrapad

Heerhugowaard, vrijdag 17 december 2004.

Omstreeks 17.00 uur vond er een aanrijding met letsel plaats op de Middenweg ter hoogte van de Van Goghstraat. Daar stak een 68-jarige voetgangster uit Heerhugowaard de weg over via de voetgangersoversteekplaats. Dit werd te laat opgemerkt door een 40-jarige bestuurder van een bestelauto uit Wieringerwerf die reed in de richting van de Krusemanlaan. De man remde maar kon een botsing niet meer voorkomen. De vrouw werd geschept. Ze was aanspreekbaar maar gewond (letsel onbekend). Ze werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
Computers weg bij inbraken

Castricum, vrijdag 17 december 2004.

Overdag is er ingebroken in een woning aan de Piet Heinlaan. Aan de achterzijde was een raam geforceerd. De gehele woning is doorzocht en er is ondermeer een computer en een flatscreen meegenomen.

Een andere daginbraak vond plaats in Heiloo. Aan de Boekelemeerweg werd van een woning tevens een raam geforceerd. Ook hier werd een computer gestolen en een fotocamera.

Aanrijding veroorzaakt door drankrijder

Alkmaar, vrijdag 17 december 2004.

Een 51-jarige automobilist uit Alkmaar, veroorzaakte omstreeks 23.00 uur, onder invloed van drank, een kop-staart aanrijding op de Provincialeweg, ter hoogte van de Nieuwe Schermerweg. De man zag te laat dat twee autos voor hem remden en botste tegen de achterste op. Deze werd bestuurd door een 23-jarige man uit Hoogkarspel. Deze man werd geduwd tegen zijn voorganger, een 44-jarige automobiliste uit Stompetoren. De man uit Hoogkarspel leek aanvankelijk nekletsel te hebben maar hij werd na onderzoek uit het ziekenhuis ontslagen. De veroorzaker van de aanrijding blies aan het bureau 735 ug/l (tot 220 toegestaan). Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Boze buurman trapt deur in

Alkmaar, zaterdag 18 december 2004.

Vannacht om 00.45 uur hebben agenten een 25-jarige man uit Alkmaar aangehouden nadat hij bij een benedenbuurman aan de Roelantstraat de voordeur had ingetrapt. Vanmorgen werd de verdachte gehoord en verklaarde hij dat hij boos was wegens de geluidsoverlast die de buurman regelmatig veroorzaakt. Dit was ook vannacht het geval. De veroorzaker zet dan luide muziek op en valt in slaap. De verdachte was dit zat. Zijn kind was wakker geworden en hij besloot voor eigen rechter te spelen. Hij zal de schade aan de deur moeten vergoeden. Hij is in de loop van de dag heengezonden.

Bloedproef voor drankrijder

Castricum, zaterdag 18 december 2004.

Van een 25-jarige automobilist uit Beverwijk is vannacht bloed afgenomen omdat hij verkeerde onder invloed van drank maar de ademanalyse mislukte. De man werd omstreeks 03.00 uur gecontroleerd op de Soomerwegh omdat hij te snel reed. De uitslag van het onderzoek volgt over 14 dagen.

Drugsbezitters aangehouden

Alkmaar, zaterdag 18 december 2004.

Vannacht omstreeks 03.45 uur werden twee bekende drugsgebruikers door agenten gecontroleerd op de Paardenmarkt. Daarbij gooiden ze enkele zakjes met witte poeder op de grond. De verdachten, een 24- en een 21-jarige man, beiden uit Alkmaar, zijn ingesloten in verband met een verder onderzoek.