Persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 18-12-2004

AANHOUDING NA BEDREIGING

Drunen-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is in de Torenstraat in Drunen een 36-jarige man uit Waalwijk aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zojuist een inwoonster van Drunen met de dood te hebben bedreigd. De verdachte is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau in s-Hertogenbosch.

VERNIELINGEN

s-Hertogenbosch-
In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding van een getuige dat een drietal jongeren langs de Bosschebaan liepen en bermpaaltjes en betonblokken op het wegdek gooiden. Ter plaatse trof de politie drie Bosschenaren (17, 19 en 20 jaar) die voldeden aan het signalement. Zij zijn aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

VERNIELING POLITIEAUTO

s-Hertogenbosch-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Kerkstraat een 27-jarige man uit Achtmaal aangehouden. Agenten zagen dat de man de antenne van een politieauto afbrak en in zijn zak stak. Hierop is hij overgebracht naar het politiebureau. Er is proces-verbaal opgemaakt.

BRANDSTICHTING

Vlijmen-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is brand gesticht bij een woning aan de Vincent van Goghstraat. Daders duwden een brandend voorwerp door de brievenbus. De bewoners roken een brandlucht en hebben de brand kunnen blussen. De voordeur raakte zwaar beschadigd als. De politie onderzoekt de zaak.

AANHOUDINGEN NA ZWARE MISHANDELING

Berlicum-
Vrijdagavond zijn op het politiebureau in s-Hertogenbosch twee mannen van 31 en 18 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van een 23-jarige man uit Berlicum in de nacht van woensdag op donderdag in de omgeving van de Sportlaan in Berlicum. Het slachtoffer liep daarbij zodanig letsel op dat hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis. De twee Bosschenaren zijn voor nader onderzoek naar de toedracht en aanleiding van de mishandeling inverzekering gesteld.

HUISELIJK GEWELD

Boxtel-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is in zijn woning in Boxtel een 57-jarige man aangehouden op verdenking van het plegen van huiselijk geweld. Hij zou zojuist zijn vrouw meerdere malen met kracht hebben geduwd waarbij zij ten val kwam. De vrouw liep als gevolg van deze mishandeling letsel op aan haar hoofd en hand. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau in s-Hertogenbosch.

AANHOUDING NA MISHANDELING

Boxtel-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Markt een 24-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De verdachte had een zojuist een 17-jarige jongeman uit Liempde kennelijk zonder aanleiding in zijn gezicht geslagen. Het slachtoffer liep als gevolg van deze mishandeling een gescheurde lip op. De Boxtelnaar verzette zich hevig tijdens zijn aanhouding. Hij is overgebracht naar het politiebureau in s-Hertogenbosch.

BEDRIJFSINBRAAK

Vught-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken bij een bedrijf aan De Ketting. Daders vernielden een ruit. Uit het pand is een kluis weggenomen.

HUISELIJK GEWELD

Veghel-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is in zijn woning in Veghel een 44-jarige man aangehouden op verdenking van het plegen van huiselijk geweld. De politie kreeg de melding dat de man vernielingen pleegde in de woning en zijn vrouw bedreigde. De verdachte is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau in s-Hertogenbosch.

HUISELIJK GEWELD

Boekel-
Vrijdagmiddag is in zijn woning in de gemeente Boekel een 54-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdachte zijn vrouw meerdere malen te hebben mishandeld gedurende enkele jaren. De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek inverzekering is gesteld.

HENNEPKWEKERIJ IN WONING

Uden-
Vrijdagmiddag kreeg de politie de melding van wateroverlast in een pand aan het Muziekplein. In de woning boven het bedrijf trof de politie een in werking zijnde hennepkwekerij. De 42-jarige bewoonster is voor nader onderzoek inverzekering gesteld. De politie heeft 83 hennepplanten en alle apparatuur inbeslaggenomen en vernietigd.

WEDEROM AANHOUDINGEN VOOR INBRAAK IN SCHOOL

Uden-
Vrijdag is in zijn woning in Veghel een 17-jarige jongen aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak in een school in de avond van 16 december jl. aan de Hoogzoggel in Uden. Een 16-jarige jongen uit Veghel werd later deze vrijdag op het politiebureau in Uden aangehouden. Beiden zijn voor nader onderzoek inverzekering gesteld. Woensdagavond kreeg de politie de melding dat er door vier of vijf personen werd ingebroken in de school. Ter plaatse heeft de politie twee van hen (15 en 16 jaar uit Uden en Veghel) aangehouden. In het pand bleek dat van de toegangsdeur tot de conciërgeruimte de glaslatten waren verwijderd.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Veghel-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 31-jarige man uit Zaltbommel door de politie aangehouden. De automobilist reed op de N279 ter hoogte van Veghel ruim 77 km/u harder dan de toegestane snelheid en negeerde tevens een rood verkeerslicht. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

AANHOUDING NA VERNIELING

Oss-
Vrijdagavond is op de Kruisstraat een 18-jarige Ossenaar aangehouden voor het plegen van vernielingen aan autos. Een agent zag dat twee jongens op de fiets tegen buitenspiegels van geparkeerd staande autos schopten. De 18-jarige verdachte is hierop aangehouden. De tweede verdachte wist te ontkomen. De Ossenaar is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau in s-Hertogenbosch.

JOYRIDING

Heesch-
Vrijdagavond is in zijn woning in Heesch een 22-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder deze avond in de auto van een 27-jarige plaatsgenoot te hebben gereden zonder diens toestemming. De verdachte is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau in Oss.

RIJDEN ONDER INVLOED

Nistelrode-
Vrijdagavond is op De Beekgraaf een 53-jarige man uit Tilburg aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van vijf uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

Oss-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Ruwaardsingel een 23-jarige Engelsman aangehouden vanwege overtreding van hetzelfde feit. De automobilist kreeg een rijverbod van negen uur en een boete van 1.000 euro.

Heesch-
Later deze nacht is op de Bosschebaan het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige automobilist uit Heesch. De man verkeerde onder invloed van alcohol en kreeg een rijverbod van zes uur. Omdat de man reeds eerder veroordeeld is vanwege het rijden onder invloed werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Heesch-
Dezelfde nacht is op de Schoonstraat in Heesch een 20-jarige man in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

MEERDERE GEWONDEN BIJ VERKEERSONGEVAL

Boxmeer- Zaterdagochtend zijn bij een verkeersongeval op de A73 ter hoogte van Boxmeer twee personen gewond geraakt. Een 74-jarige vrachtwagenchauffeur uit Helmond reed over de A73 toen hij van achteren werd aangereden door een 33-jarige automobilist uit Ysselsteyn. De automobilist kwam midden op de weg tot stilstand. Een 31-jarige automobilist uit Weurt en een 26-jarige automobiliste uit Bergisch Gladbach konden de auto niet meer ontwijken. De 33-jarige man en de 26-jarige vrouw zijn door de brandweer uit hun auto bevrijd. Zij zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Boxmeer. De A73 is enige tijd afgesloten geweest.