Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving, zaterdag 18 december

Den Helder 18-12-2004 - 14.00 uur

Onderzoeken afgerond

Schagen, zaterdag 18 december 2004.

De politie heeft de afgelopen week twee grote onderzoeken afgerond. Het eerste gaat om een bedreiging van een groep jongelui uit Den Helder. Daarbij waren vier verdachten betrokken die inmiddels allen voor 30 dagen gevangen worden gehouden. Het gaat om drie jongens uit Schagen en één uit Callantsoog van respectievelijk 17, 19, 20 en 19 jaar. Ze hebben in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 december 2004, naar aanleiding van een schermutseling in het centrum van Schagen, één van de betrokken partijen in een auto achtervolgd met hun eigen auto. Op de Rijksweg N9 werd de achtervolgde auto opzettelijk van achteren aangetikt en werden er flesjes bier gegooid door de achtervolgers. De slachtoffers belden met de politie en die zag kans om de vier mannen in de auto in Schagen aan te houden. De auto is eigendom van de 20-jarige man uit Schagen. Hij is een bekende van de politie. Zijn auto is in beslag genomen en zijn rijbewijs is afgepakt.

Het tweede onderzoek behelst een vechtpartij op het AZC aan de Nes in Schagen op zondag 12 december 2004. Daarbij werd een 29-jarige man uit Irak met een mes in zijn schouder geraakt door een 28-jarige landgenoot. De politie kreeg hier pas later in de week kennis van. De verdachte werd aangehouden en afgelopen vrijdag geleid voor de rechter-commissaris in Alkmaar. Deze stelde hem op voorwaarden op vrije voeten. Het slachtoffer liep een kleine steekwond op. Een getuige die het mes van de verdachte afpakte liep een snee in zijn hand op.

Aanrijding met letsel

Wieringerwerf, vrijdag 17 december 2004.

Omstreeks 20.47 uur raakte een 43-jarige automobilist uit Wieringerwerf gewond aan zijn nek. De man draaide vanaf een uitrit bij een benzinestation, de Havenweg op en wilde linksaf slaan. Hij verleende geen vrije doorgang aan een 18-jarige automobilist, eveneens uit Wieringerwerf, die op de Havenweg reed. Door de botsing raakten beide autos total loss. De 43-jarige man werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De 18-jarige man liep een lichte hersenschudding op.

Bekeuring wegens verstoring orde

Den Helder, zaterdag 18 december 2004.

Om 02.30 uur vannacht kreeg een 18-jarige jongen uit Den Helder een bekeuring omdat hij in de Koningstraat ruzie zocht. Hij was onder invloed van drank, moest mee naar het bureau en kreeg een bon wegens het verstoren van de openbare orde.

Inbraak woning

Den Helder, zaterdag 18 december 2004.

In de afgelopen nacht is er ingebroken in een woning aan de Annie Romein-Verschoorlaan. Men kwam binnen na het vernielen van een ruit van de schuifpui. Uit een aangrenzend kantoor werd een laptop ontvreemd.

Auto over de kop na gebruik drank en cocaïne

Schagen, zaterdag 18 december 2004.

De politie heeft vannacht omstreeks 05.00 uur een 32-jarige automobilist uit Broek op Langedijk aangehouden nadat hij de macht over het stuur kwijt was geraakt op de Kanaalweg, gelegen tussen de Grote Sloot en de Westerweg. De man zat met 3 inzittenden in de auto en reed vlak voor de rotonde met de Provincialeweg N245 tegen een groot ANWB-bord aan, links van de weg. Hierna reed het voertuig het talud af en sloeg meerdere malen over de kop. Alle vier inzittenden werden per ambulance met hoofd- en nekletsel vervoerd naar ziekenhuizen in Hoorn en Den Helder. Drie van hen mochten na behandeling naar huis, één van hen, een 21-jarige man uit Heerhugowaard werd in Den Helder opgenomen. De 32-jarige bestuurder blies aan het bureau 420 ug/l. Hij had tevens cocaïne gebruikt. In zijn auto werd een zakje met 17 XTC-pillen aangetroffen. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij krijgt een proces-verbaal.