Gemeente Almere

Station Almere Oostvaarders feestelijk geopend

Gemeente Almere, ProRail en NS hebben op 18 december 2004 gezamenlijk het nieuwe station Almere Oostvaarders geopend. De openingshandelingen werden verricht door wethouder Halbesma, de heer Tijssenraad (projectmanager ProRail) en de heer Gelissen (regiodirecteur NS).

In een grote feesttent werden s ochtends officiële relaties en s middags de direct omwonenden, allen met hun kinderen, uitgenodigd voor een feestelijk kerstprogramma met de kerstman als gastheer.

De tent was aangekleed in kerstsfeer, met kerstbomen, kraampjes, vele lampjes en versiering. De bezoekers konden onder het genot van warme chocolademelk, erwtensoep en ander lekkers luisteren naar kerstverhalen en kerstkoren. Voor de kinderen waren knutselhoeken ingericht. Buiten de tent stond een levende dierenstal en de NS Railrunnerhaas deelde kleurplaten uit voor de kinderen.

Station en omgeving

Station Oostvaarders is het vijfde NS Station van Almere. Het stadsdeel Almere Buiten telt circa 46 duizend inwoners, waarvan de helft in het verzorgingsgebied van Station Oostvaarders. Het nieuwe station en de aanpassing van de stationsonderdoorgang zijn door de gemeente Almere en ProRail gezamenlijk gerealiseerd. De gemeente heeft gezorgd voor het voorplein met bushaltes, 200 P+R parkeerplaatsen en het fietspad. ProRail is verantwoordelijk voor de bouw van het station en de perrons als ook voor de aanleg van 500 fietsplaatsen (375 vrije en 125 fietskluizen), de twee liften en twee grote trappen. Voor de reizigers is het station voorzien van abris, treinaanwijzers en twee plaatskaartenautomaten. Met de opening van het station is ook het P+R terrein Oostvaarders officieel in gebruik genomen.

Dienstregeling

Vanaf de ingangsdatum van de nieuwe dienstregeling van NS op 12 december jl., is station Almere Oostvaarders in gebruik genomen. In de spits rijden er acht treinen per uur en in de daluren zeven. Er zijn directe verbindingen met Amsterdam, Schiphol, Hoofddorp, Hilversum, Utrecht en Lelystad.

Reizigers kunnen voor kaartjes terecht bij de kaartautomaten. Daarnaast heeft NS een service- en alarmzuil geplaatst alsmede een informatiebord met omgevingsplattegrond en belangrijke telefoonnummers.