Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 18 december

* IDENTITEITEN SLACHTOFFERS FAMILIEDRAMA BEKEND

(zie ook persbericht 17/12 2004, tweede release) ROTTERDAM - De identiteiten van de vier slachtoffers die vrijdagmiddag gewond raakten bij een steekpartij in de Van der Hilststraat, zijn bekend. Het gaat om een 28-jarige man, een 27 jarige vrouw en haar 1 en 3-jarige kinderen (allen afkomstig uit Rotterdam.
Omstreeks drie uur liep de vrouw met haar éénjarige dochter en haar driejarige zoon voor haar woning in de Van der Hilststraat. De man benaderde haar en stak op het drietal in. Na de steekpartij, liep de man vervolgens de woning van de vrouw binnen en verwondde zichzelf in de buikstreek. Alle gewonden werd vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum en het Zuiderziekenhuis. De vermoedelijke achtergrond moet gezocht worden in de relationele sfeer. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht en achtergronden van het misdrijf.


* VERDACHTEN MISHANDELING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield zaterdagmorgen omstreeks twee uur op het Stationsplein twee mannen uit Den Haag en Rotterdam, 26 en 27 jaar, aan. Het tweetal had kort daarvoor twee mannen uit Delft (24 en 27 jaar) mishandeld. De slachtoffers kregen voor de ingang van het Centraal Station onenigheid met de twee verdachten. Hierop ontstond een handgemeen, waarbij de twee mannen uit Delft werden geslagen met de riem van één van de daders. Ook werd een mes getrokken en werden stekende bewegingen richting de slachtoffers gemaakt. Personeel van de afdeling Cameratoezicht, dat via camerabeelden getuige was van de mishandeling, alarmeerde politiemensen die kort hierop de twee verdachten aanhielden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten. ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West stelde in de nacht van vrijdag op zaterdag, naar aanleiding van een waterlekkage, een onderzoek in een woning in de Essenburgstraat in. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 162 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een onderzoek ingesteld.


* VIER GEWONDEN NA AANRIJDING
ROTTERDAM - Vrijdagavond omstreeks tien uur raakten bij een aanrijding tussen twee personenauto's op het Droogleever Fortuynplein een 42-jarige man uit Schiedam en drie vrouwen (41, 42 en 54 jaar en afkomstig uit Schiedam) gewond. De man was door nog onbekende oorzaak in botsing gekomen met een auto die werd bestuurd door een 42-jarige man uit Rotterdam. De vier slachtoffers, die onder meer nek- en hoofdletsel opliepen, werden door personeel van de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar respectievelijk het Erasmus Medisch Centrum, Sint Franciscus Gasthuis en het Zuiderziekenhuis. De 42-jarige Rotterdammer werd voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek naar de toedracht van het verkeersongeval in.


* MAN BEROOFD
ROTTERDAM - Vrijdagavond omstreeks tien uur werd in de Hendrick Sorchstraat een achttienjarige man uit Rotterdam beroofd van onder meer zijn mobiele telefoon. Het slachtoffer werd door twee mannen benaderd, waarna hij onder bedreiging van een mes werd gesommeerd de mobiele telefoon en zijn portemonnee af te geven. Met de buit vluchtten de berovers vervolgens in onbekende richting. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een onderzoek in.


* MAN BEROOFD VAN VUILE WAS
MAASSLUIS - Vrijdagavond omstreeks half negen werd aan de Stellingmolen een 51-jarige man uit Maassluis van zijn vuile was beroofd. Het slachtoffer, dat in een slagerij werkt en op een fiets reed, werd door twee mannen op een scooter gesommeerd te stoppen. Vervolgens werd onder bedreiging van een vuurwapen zijn vuile was, die op de bagagedrager lag, weggenomen. Met de buit reden de berovers weg in onbekende richting.


* STRAATROOF
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag omstreeks half drie werd aan de Oldegaarde een veertienjarige jongen uit Barendrecht beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer, dat op een fiets reed, werd de doorgang belemmerd door een man op een scooter. Onder bedreiging van een mes werd de portemonnee van de jongen weggenomen. Met de lege portemonnee reed de berover vervolgens weg.