Ingezonden persbericht

'nederlands' succes op new york filmfestival

Sleez Midgets winnen award voor beste animatie

LELYSTAD, 20041231 -- De Sleez Midgits hebben op het New York Independent International Filmfestival met de cartoon Whiplash, de prijs gewonnen voor beste animatie. De Sleez Midgits is een samenwerking tussen Niki Buzz (muzikant en producer) en Robin Baker (cartoontekenaar). Beide Amerikanen zijn woonachtig in Nederland. De cartoon is uitgebracht door Black Dust Entertainment. De award is op 18 december uitgereikt in het trendy Gershwin hotel in New York City.


Niki Buzz (Lelystad) en Robin Baker (Delft) hebben de prijs voor beste animatie in de wacht gesleept met de cartoon "Whiplash". Onder de noemer Sleez Midgits vormen Niki (Sleez) en Robin (Midge) een duo muzikanten die op hun reis to fame and fortune en door hun creatieve manieren om hun doel te bereiken, steeds op allerlei manieren in de problemen komen.

Het New York Independent International Filmfestival is het grootste festival in zijn soort en wordt gezien als een van de leading film events op de festival kalender. Op het festival worden zo´n 300 films vertoond in verschillende categorieën. Grote namen als Christopher Walken, Cameron Diaz, Andy Garcia en Susan Sarandon en vele anderen hebben eerder hun werk vertoond op dit festival.




Ingezonden persbericht