1e persbericht van zondag 19 december 2004

Eindhoven 19-12-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man gewond bij brand

Een 41-jarige Eindhovenaar is zaterdag rond 17.00 uur gewond geraakt toen hij probeerde een brandje in zijn woning aan Heerkensveld te blussen. De brand was uitgebroken in een slaapkamer op de eerste verdieping. De man is met verwondingen aan arm en hand naar het ziekenhuis gebracht. Zijn vrouw en vijf kinderen waren op tijd uit de woning. De brandweer bluste de brand. De oorzaak is onbekend.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling en bedreiging

Een 30-jarige Eindhovenaar is zaterdag om 18.45 uur bij de woning van zijn 30-jarige ex-vrouw in Tongelre aangehouden. De man had de vrouw in haar woning geschopt en verbaal bedreigd. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Auto gestolen

Vanaf de Boegstraat is zaterdagavond een groene Mercedes C180 met het kenteken SB-BN-80 gestolen.

Eindhoven: Man na bedreiging met mes aangehouden

Op de Nieuwstraat is zondag om 4.50 uur een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij eerder die nacht op de Keizersgracht een 30-jarige man uit Valkenswaard met een mes heeft bedreigd. De man uit Valkenswaard greep in bij een ruzie tussen de latere verdachte en enkele andere mannen. Toen hij de verdachte wegtrok bij de andere mannen bedreigde de verdachte hem met het mes. De verdachte is ingesloten.

Eindhoven: Dronken bestuurder veroorzaakt aanrijding

Op de Vestdijk is zondag om 1.35 uur een 24-jarige automobilist uit Best aangehouden. De man was met zijn auto achter op een andere auto gereden. Deze laatste stond stil bij een rood verkeerslicht. De Bestenaar had gedronken en blies bijna 1,55 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Er waren geen gewonden bij de aanrijding.

Eindhoven: Vier aanhoudingen na verzet tegen politie

Op de Geldropseweg zijn zondag om 2.30 uur vier Eindhovenaren van 39, 37, 36 en 32 jaar oud aangehouden. De politie was naar de Geldropseweg gegaan omdat daar iemand met een auto tegen een lichtmast was gereden. De auto was zwaar beschadigd en er was niemand bij de auto. Even later kwamen er drie mannen bij de auto. Geen van hen was de eigenaar van de auto maar zij kenden de eigenaar en wilden verhinderen dat de auto werd getakeld en meegenomen door de politie. Meer bekenden van de drie mannen kwamen bij de auto en er ontstond een dreigende sfeer. Toen de politiemensen van de mannen vorderden dat ze op afstand gingen staan werd daar geen gevolg aan gegeven. Een van hen begon een politieman te beledigen. Hij werd aangehouden maar hij verzette zich en sloeg de politieman. Anderen bemoeiden zich ermee en er ontstond een vechtpartij waarbij de politiemensen werden geslagen. Uiteindelijk konden de vier verdachten aangehouden worden. De andere mannen verdwenen. De vier verdachten zijn de cel ingegaan.

Eindhoven: Twee verdachten openlijke geweldpleging aangehouden

Op het Stratumseind zijn zondag om 4.20 uur twee mannen van 26 uit Bergen op Zoom en 23 uit Dordrecht aangehouden. Zij hadden een 23-jarige man uit Nijnsel geslagen en geschopt. De twee verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. De mishandeling was op het Stratumseind.

Eindhoven: Vier aanhoudingen bij vechtpartij

Bij een grote vechtpartij op het Stationsplein zijn vier mannen aangehouden. Een 23-jarige man uit Geleen en een 20-jarige man uit Nijmegen werden aangehouden voor vechten en twee Eindhovenaren van 22 en 23 jaar oud wilden zich op bevel van de politie niet verwijderen. Ze zijn allemaal ingesloten. De vechtpartij ontstond rond 4.50 uur in een horecazaak aan het Stationsplein. Met moeite konden de vechtenden naar buiten worden gewerkt en op straat ontstond een dreigende sfeer. Met veel politiemensen, politiehonden en politie te paard keerde de rust terug. Een persoon was bij de vechtpartij gewond geraakt. Hij wilde zijn naam niet geven en wilde geen aangifte doen.

Helmond: Inbraak in woning

Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Kastanjehoutstraat. Aan de achterkant van de woning is een raam opengebroken. Uit de woning verdween een geldkistje met papieren en geld, enkele duizenden euros.

Helmond: Aanhouding na huiselijk geweld

In de woning van zijn 21-jarige vriendin is zondag om 5.10 uur een 21-jarige Helmonder aangehouden. Hij had haar geslagen. De vrouw deed aangifte. De verdachte is ingesloten.

Leende: Dronken vrouw rijdt tegen lantaarnpaal

Een 49-jarige automobiliste uit Leende is zondag om 2.10 uur op de Oostrikkerstraat aangehouden nadat zij met haar auto tegen een lantaarnpaal was gereden. De vrouw had gedronken en blies 1,65 promille. Har rijbewijs is ingenomen en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Man na bedreigingen aangehouden

Een 49-jarige man uit Haaren is zaterdag op het politiebureau in Gemert aangehouden. De man ligt in scheiding met zijn 50-jarige vrouw uit Gemert. Hij heeft de afgelopen weken de vrouw verschillende keren verbaal met de dood bedreigd. De man was uitgenodigd op het politiebureau. Hij is ingesloten voor verhoor.

Hapert: Sieraden weg bij inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Loonseweg zijn enkele sieraden, een ketting en enkele horloges, weggenomen. De inbraak was tussen zaterdag 9.45 uur en zondag 0.10 uur. Aan de achterkant van de woning is een raam opengebroken.

Valkenswaard: Flatscreentelevisie weg

Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Norbertusdreef. De voordeur is opengebroken en uit de woning verdween een flatscreentelevisie met een waarde van ongeveer 2600 euro.

Veldhoven: Inbraak

Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan De Reek. Er is een schuifpui opengebroken. De bewoners missen een CD-speler met boxen.