Utrecht stad 11.15 uur

Utrecht 19-12-2004 - Nieuwsberichten stadsdistricten Utrecht

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Zaterdagmiddag omstreeks 16.00 uur heeft de parkeerpolitie een auto-inbreker aangehouden op het Wolf en Dekenplein. De inbraak had even daarvoor op de Herenweg plaatsgevonden. Doordat de verdachte de buit direct te koop aanbood aan een getuige, kon de politie de 36-jarige verdachte uit Utrecht op basis van het signalement aanhouden. De man legde een bekentenis af en werd op het politiebureau ingesloten.

Getuigen overval gezocht

UTRECHT Zaterdagmiddag vond omstreeks 16.45 uur een poging tot een overval in een slijterij aan de Roelantdreef plaats. De politie is op zoek naar getuigen.

Een onbekende man kwam zaterdagmiddag de winkel binnen toen er geen klanten meer waren. Hij vroeg het aanwezige personeel om geld maar toen hij dit niet kreeg, is hij zonder buit in de richting van de parkeerplaats weggelopen. De politie is op zoek naar getuigen die de man die middag, bijvoorbeeld in de nabijheid van de slijterij, hebben gezien. Het signalement van de man luidt: ongeveer 20 jaar, zwarte jas, zwarte sjaal tot aan de onderkant van zijn ogen en een doek over zijn hoofd met diverse kleuren. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het politiedistrict Marco Polo via telefoonnummer 0900 8844.

Drugsbezit

UTRECHT Zaterdagavond omstreeks 20.45 uur heeft de politie twee verdachten aangehouden op de Concordiastraat in verband met het bezit van een grote hoeveelheid softdrugs. De verdachten, 27 en 28 jaar uit Utrecht, werden aanvankelijk staande gehouden in verband met het niet handsfree bellen. De agenten zagen vervolgens de verpakte softdrugs in de auto waarop beiden werden aangehouden. Zij bleken 921 stekjes hennep te vervoeren. Toen de agenten vervolgens bij een woning aan de Elsstraat gingen kijken vanwege het vermoeden dat de stekjes daar vandaan kwamen, ontstond een worsteling met enkele aanwezige personen. Drie verdachten in de leeftijd van 29, 37 en 62 uit Utrecht werden aangehouden voor belediging, bedreiging en verzet. In de woning werd wel de inrichting van een hennepkwekerij aangetroffen maar geen planten.

Drie tasjesrovers aangehouden

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie omstreeks 03.00 uur drie verdachten aangehouden in verband met beroving van 23-jarige man van zijn cd-speler op de Mariaplaats. Met behulp van cameratoezicht konden de verdachten in de Bakkerstraat worden aangehouden. De mannen van 19, 20 en 22 uit Doesburg afkomstig zijn op het politiebureau ingesloten.

Winkelinbreker aangehouden

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie omstreeks 04.15 uur een verdachte aangehouden in verband met inbraak in een winkel aan de Kanaalstraat. Op basis van een signalement opgegeven door een getuige kon de politie een man in een portiek in de J.P. Coenstraat aanhouden en voor verhoor meenemen naar het politiebureau.

Tasjesrovers aangehouden
UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 04.45 uur werd op de Hardebollenstraat een 27-jarige man uit Amsterdam door twee mannen geslagen in een poging hem van zijn tas te beroven. Op basis van het verkregen signalement kon de politie de twee mannen, 18 en 19 jaar uit Utrecht, aanhouden op Jacobijnenstraat. Zij zijn op het politiebureau ingesloten.