Politie Zaanstreek-waterland


ZAANDAM, CANTATE
Onderzoek aangetroffen stoffelijk overschot

Donderdagavond heeft de politie in een woning aan de Cantate in Zaandam het stoffelijk overschot aangetroffen van een 29-jarige vrouw. Uit sectie op het lichaam is gebleken dat het slachtoffer door verstikking om het leven is gekomen. De 30-jarige man die dezelfde avond door de politie werd aangehouden, zit nog vast en zal maandag worden voorgeleid aan de Rechter Commissaris. Het rechercheteam van de politie Zaanstreek-Waterland zet het onderzoek voort.


18:56 17-DEC-04
ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG

Twee winkeldieven aangehouden

De politie heeft een 36-jarige man uit Purmerend en zijn 28-jarige vriendin uit Zaandam aangehouden voor winkeldiefstal. Een beveiliger van het bedrijf zag via de bewakingscamera's dat de twee een aantal goederen in hun jaszakken stopten. Bij de kassa aangekomen rekende het duo een aantal goederen af, maar de spullen in hun zakken niet. Daarop werden zij door winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

18:50 17-DEC-04
KOOG AAN DE ZAAN, HYACINTSTRAAT

Politie zoekt dader overval

De politie is op zoek naar een man die vrijdagavond een snackbar aan de Hyacintstraat in Koog aan de Zaan heeft overvallen. De man kwam omstreeks 18.50 uur de zaak binnen. Het personeel, een man en een vrouw, was op dat moment in een magazijn achterin de zaak aan het werk. Toen zij hoorden dat er een klant was binnengekomen, liepen zij naar voren, de vrouwelijke medewerkster voorop. Vervolgens zagen zij een getinte man in de zaak staan, met een zwarte muts op en een lichtblauwe sjaal voor zijn neus en mond. Op het moment dat de medewerkster vroeg wat hij wilde hebben, haalde de man een vuurwapen tevoorschijn en vroeg hij om geld. De medewerkster draaide zich vervolgens om en rende terug het magazijn in en via de achterdeur naar buiten om de buren te waarschuwen. De andere medewerker belde intussen in het magazijn de politie en hoorde de dader, zonder buit, de zaak verlaten. De dader wordt omschreven als een jongen van tussen de 18 en 24 jaar, ongeveer 1.70 a 1.75 m lang met een getinte huidskleur. Naast de muts en sjaal droeg hij een lichtblauw vest, vermoedelijk een fleecevest met opdruk.
De politie startte direct een onderzoek in de omgeving, waarbij ook een speurhond werd ingezet. Helaas leverde dat niets op. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de Decentrale Recherche via 0900-8844. Ook mensen die eerder iets verdachts bij de snackbar hebben gezien, of de dader aan de hand van het signalement herkennen, worden verzocht contact op te nemen.

00:39 18-12-04
ZAANDAM, KEPPLERSTRAAT

Drankrijder tot twee maal toe betrapt

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag tot twee maal toe een 21-jarige Zaandammer aangehouden die met teveel drank op in een auto reed. De man moest rond 00.39 uur een blaastest ondergaan omdat hij op de Kepplerstraat tegen een voor hem rijdende auto was gereden. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij blies 300 ug/l en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur. Rond 02.00 uur zagen surveillerende agenten de verdachte toch weer in een auto rijden op de A8 in Oostzaan. De Zaandammer werd opnieuw aangehouden en dit maal werd hij voor de nacht ingesloten op het politiebureau.
Rond 05.00 uur werd op de A8 in Oostzaan weer een drankrijder betrapt. Surveillerende agenten zagen dat de verdachte, een 20-jarige Zaandammer, op de afrit Oostzaan door rood reed. De man blies 645 ug/l en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd.

02:01 18-DEC-04
PURMEREND, VENEDIEN
Aanhoudingen voor diefstal
Op aanwijzing van een getuige heeft de politie een 50-jarige vrouw en een 53-jarige man uit Purmerend aangehouden op verdenking van diefstal. De getuige zag het duo op het Venedien op een bouwterrein staan. Toen hij zag dat zij isolatieplaten uit een container haalden en ermee weg wilde lopen, sprak de getuige de Purmerenders hierop aan. Desondanks liepen de verdachten toch weg met het materiaal. De getuige waarschuwde de politie, waarna beide verdachten op Overweerse Polderdijk aangehouden konden worden.

08:33 18-DEC-04
ZAANDAM, DS MARTIN LUTHER KINGWEG/ NOORDERVEN
Motorrijder gewond
Bij een verkeersongeval op de kruising Ds Martin Luther Kingweg met de Noorderven is een motorrijder gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde toen een auto, bestuurd door een 47-jarige Zaandammer, vanaf het Noorderven de kruising opreed. Daarbij verleende hij geen voorrang aan de 20-jarige motorrijder uit Zaandam, die op de kruisende weg reed. De motorrijder werd met pijn in de heup overgebracht naar ziekenhuis de Heel. Medewerkers van de afdeling Verkeersondersteuning van de politie, kwamen ter plaatse om onderzoek te doen naar de exacte toedracht van het ongeval.

12:58 18-DEC-04
KOOG AAN DE ZAAN, WEZELSTRAAT
Fietsendief aangehouden
De politie heeft een 18-jarige man uit Kreileroord aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. De politie werd gewaarschuwd door een getuige, die zag dat een jongen bij station Koog/ Zaandijk bezig was een damesfiets te stelen. De getuige zag dat de jongen met de fiets het bedrijventerrein aan de Wezelstraat oplopen. Agenten zagen op het bedrijventerrein inderdaad een damesfiets staan en troffen in een loods een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

13:00 18-DEC-04
ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT
Winkeldief aangehouden
De politie heeft een 43-jarige vrouw uit Koog aan de Zaan aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw stopte een aantal flessen schoonmaakmiddel in een tas en liep daarmee zonder te betalen de winkel uit. Zij werd aangehouden door een agent in burger die in het kader van het project Puntmuts in de winkel aanwezig was. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau.
Zij bleek nog meer gestolen spullen bij zich te hebben, afkomstig uit verschillende winkels. Ook de trui die de verdachte aan had bleek gestolen.

05:18 19-DEC-04
ZAANDAM, HOUTVELDWEG
Vijf aanhoudingen voor mishandeling en beroving
De politie heeft drie meisjes van 14, 15 en 16 jaar uit Amsterdam aangehouden op verdenking van mishandeling en beroving. Het slachtoffer, een 19-jarige vrouw uit Zaandam, liep met haar 21-jarige vriendin in de stationshal van het station Zaandam richting de Houtveldweg, waar ook een groep jongeren stond. Nadat een aantal van de jongeren de vrouwen begon uit te schelden, liep één meisje uit de groep naar de 19-jarige Zaandamse en sloeg haar in het gezicht. Vervolgens kreeg zij een schop in haar rug, waardoor ze een paar treden de trap af viel. Beide vrouwen renden vervolgens de trap af richting de Houtveldweg, met in hun kielzog de groep jongeren. De 19-jarige Zaandamse werd vervolgens getackeld en haar zakken werden doorzocht, waarbij haar een sleutelbos en geldbedrag werd afgenomen. De vrouwen konden vervolgens ontkomen en werden opgevangen door een passerende automobilist.
Toen de politie arriveerde werden zij aangesproken door twee andere meisjes die ook beroofd en geslagen waren. Daarbij werd een mobiele telefoon gestolen. Ook deze twee meisjes, een 17-jarige Zaandamse en haar vriendin, werden achterna gezeten door een groep jongeren en konden ontkomen door zich schuil te houden in een tuin. Andere agenten hadden de groep jongeren inmiddels staande gehouden. Op aanwijzing van laatstgenoemde slachtoffers werden een 17 en een 19-jarige jongen uit Purmerend aangehouden.
De politie heeft de zaak in onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit.


---- --