Politie Zuid-Holland-Zuid

19/12 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

19-12-2004 - Persberichten district II

MISHANDELING
PAPENDRECHT De politie heeft vrijdagmorgen 17 december twee broertjes van 14 en 15 jaar uit Papendrecht aangehouden op verdenking van openbare geweldpleging in de Paulus Potterstraat op 13 december j.l. De twee duwden die maandagochtend zonder aanleiding een 13-jarige jongen in prikkelbosjes en sloegen en schopten hem. De broertjes zijn verhoord en heengezonden met een proces-verbaal.

GOEDKOPE(RE) MAALTIJD
GORINCHEM De politie heeft vrijdagmorgen 17 december een 49-jarige man uit Gorinchem aangehouden op verdenking van oplichting. De man stal op 22 oktober j.l stickers met 35 procent korting uit een supermarkt in het Piazza Center. Tot vier keer toe plakte hij de stickers op onder andere versmaaltijden en rekende vervolgens af. Afgelopen vrijdag werd hij betrapt door winkelpersoneel en staande gehouden. Hij bekende de feiten tegenover de politie en heeft een boete van 300 euro moeten betalen.

BROMFIETSERS IN BOTSING
PAPENDRECHT Twee bromfietsers zijn op vrijdag 17 december omstreeks het middaguur met elkaar in botsing gekomen. Een 16-jarige jongen uit Sliedrecht reed op zijn brommer op het fietspad langs de Burgemeester Keijzerweg. Hij kwam uit de richting van de Pieter Zeemanlaan. De jongen hoorde iets en keek naar links, hierdoor is zijn voertuig waarschijnlijk ook naar links gegaan waardoor hij op een 16-jarige meisje uit Sliedrecht botste. Zij was ook op een scooter. Beide voertuigen raakten beschadigd. Het meisjes is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Ze had last van haar arm.

INBRAAK; AUTO, GELD, SLEUTELS EN TELEFOON WEG
GORINCHEM Een of meerdere dieven hebben in de nacht van 17 december tussen 01.20 uur en 4.30 uur ingebroken in een woning aan de Slingelandseweg. De buit was aanzienlijk; de autosleutels en auto werd meegenomen, evenals geld, handtas en telefoons. De dief of dieven kwam binnen door het keukenraam te vernielen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

VROUW DRONKEN ACHTER HET STUUR
LEERDAM De politie heeft vrijdagavond 17 december een 34-jarige vrouw uit Kedichem aangehouden omdat zij met teveel drank achter het stuur zat. De vrouw reed op de Lingedijk slingerend over de weg. Haar rijbewijs is ingevorderd. De vrouw is heengezonden met een proces-verbaal.

MISHANDELD
SLIEDRECHT De politie heeft twee jongens van 20 jaar uit Sliedrecht zaterdagmorgen 18 december aangehouden op verdenking van de mishandeling van twee broers van 19 en 21 jaar uit Sliedrecht. De twee slachtoffers stonden die nacht voor de deur van het politiebureau in Sliedrecht. De broers waren geslagen voor een horecagelegenheid aan de Kerkbuurt. Ze hadden beiden een hoofdwond. Na verhoor heeft de politie de twee verdachten van hun bed gelicht. Ze zijn ingesloten. Na verhoor zijn ze in de loop van zaterdagmiddag met een dagvaarding heengezonden.

MISSELIJK EN MOE
SLIEDRECHT Een 34-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft zaterdagmorgen omstreeks 04.00 uur gezorgd voor een gevaarlijke situatie op de A15. De man kwam uit Gorinchem en wilde richting Dordrecht. Hij had te diep in het glaasje gekeken en voelde zich misselijk worden in de auto. Tevens was hij erg moe. Ter hoogte van de afslag Wijngaarden/Sliedrecht-West zette hij zijn auto op de vluchtstrook met de lichten uit. Een passant belde de politie. De man is aangehouden en later heengezonden met een proces-verbaal. De auto is weg gehaald.

GOEDE SLEUTEL MAAR VERKEERDE HUIS
ALBLASSERDAM Een 21-jarige man uit Alblasserdam heeft zaterdagmorgen 18 december voor een verdachte situatie gezorgd in de Kerkstraat zonder dat hij het zelf door had. De man was erg dronken en probeerde zijn sleutels in het slot te steken van een horecagelegenheid aan de Kerkstraat. De man dacht hij al thuis was. Een omwonende die het gadesloeg, belde de politie omdat het op inbraak leek. De 21-jarige vluchtte wel bij het zien van de politie. Bij zijn aanhoudingverklaarde bij het verkeerde huis te staan. Er waren ook geen sporen van braak bij de horecagelegenheid. De politie heeft de man laten gaan.

DRONKEN
GORINCHEM- Een 34 jarige man uit Gorinchem heeft voor de nodige overlast gezorgd bij het NS station aan de Stationsweg. Dit gebeurde op zaterdagmiddag 18 december 2004 omstreeks 15.45 uur. De man die dronken was, zat zonder geldig plaats bewijs in de wachtruimte. Hij werd weggestuurd en kreeg een bekeuring. Kort daarna zat hij weer in de wachtruimte. Ook had hij de ruimte bevuild. Hij werd daarop aangehouden en ingesloten. In de loop van zondag 19 december is hij na verhoor met twee bekeuringen heengezonden.

VECHTENDE BROERS
LEERDAM- Twee broer van 36 jaar uit Leerdam en 44 jaar uit Geldermalsen zijn door politieagenten aangehouden na een vechtpartij. Dit gebeurde op zaterdagmiddag 18 december 2004 omstreeks 17.00 uur in een woning aan de Lingestraat. De broers die beiden onder invloed van alcohol waren, waren met elkaar in gevecht geraakt. Er vielen in het bijzijn van een vrouw en twee kleine kinderen rake klappen. Toen politieagenten ter plaatse waren gingen de twee elkaar opnieuw te lijf. De aanleiding van de vechtpartij ligt in de relationele sfeer. Beide verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

GESLAGEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Een 15 jarige jongen uit Hardinxveld-Giessendam is geschopt en geslagen. Dit gebeurde op zaterdagavond 18 december 2004 omstreeks 23.45 uur in sporthal de Wielewaal aan de Cornelisweer. Drie jongens van 17 en 2 keer 18 jaar uit Hardinxveld-Giessendam zijn door de politie verhoord. Na enig duw- en trekwerk in de hal omdat de drie verdachten er niet door konden ontstond de vechtpartij. De 15 jarige jongen liep twee striemen aan zijn hals op. Na verhoor zijn de verdachten heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

RIJDEN ONDER INVLOED
LEERDAM- Op zondagochtend 19 december 2004 omstreeks 01.20 uur is op de Koningin Emmalaan een 51 jarige man uit Leerdam door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uren heengezonden.

MEERKERK- Op zondagochtend 19 december 2004 omstreeks 05.35 uur is op de Rijksweg A 27 een 50 jarige man uit Amsterdam door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 7 uren heengezonden.

VERNIELING
PAPENDRECHT- Een 21 jarige man uit Schiedam is door politieagenten aangehouden wegens vernieling. Dit gebeurde op zondagochtend 19 december 2004 omstreeks 01.35 uur bij een horecagelegenheid aan de Stellingmolen. De man gedroeg zich binnen agressief en werd er door portiers uitgezet. Eenmaal buiten wilde hij verhaal halen bij de portiers omdat hij het er niet mee eens was dat hij er uit was gezet. Hij vernielde een pot die bij de deur stond. Hij is ingesloten. Hij is in de loop van de dag na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

AANRIJDING EN ONDER INVLOED
ALBLASSERDAM- Een 30 jarige man uit Alblasserdam is door politieagenten aangehouden wegens doorrijden na een aanrijding en rijden onder invloed. Dit gebeurde op zondagochtend 19 december 2004 omstreeks 01.35 uur op de Dam. De verdachte was achteruit tegen een andere auto gereden en reed vervolgens weg. Een stukje verderop werd hij door getuigen uit zijn bestelbus gehaald en overgedragen aan politieagenten. De verdachte verkeerde onder invloed van alcohol en was zeer recalcitrant. In het bureau weigerde hij alle medewerking aan een blaastest. Daarop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 12 uren heengezonden.

VALSE NAAM EN BELEDIGING
GORINCHEM- Twee jongemannen van 19 en 20 jaar zijn door politieagenten aangehouden omdat ze een valse naam opgaven. Dit gebeurde op zondagochtend 19 december 2004 omstreeks 02.40 uur in de Westwagenstraat. De twee zaten zonder autogordel in een personenauto. Ze werden bekeurd en de politieagenten twijfelden aan de juistheid van de namen. Toen ze uit moesten stappen ging de 19 jarige verdachte er vandoor. De 20 jarige werd aangehouden omdat hij een valse naam opgaf. Even later troffen de agenten achter in een personenauto de 19 jarige verdachte aan en hielden hem eveneens aan voor het opgeven van een valse naam. Een 20 jarige man die ook in de auto zat vond het nodig om de politieagenten te beledigen. Hij werd aangehouden en ingesloten. Na verhoor is hij in de loop van de dag met een dagvaarding heengezonden. De andere twee verdachten zijn na verhoor met een bekeuring heengezonden.

BELEDIGING
GORINCHEM- Een 26 jarige man uit Hoornaar is door politieagenten aangehouden wegens belediging. Dit gebeurde op zondagochtend 19 december 2004 omstreeks 04.35 uur, in de Westwagenstraat. De man reed als passagier in een taxi langs een politieauto. Hij vond het nodig om zonder aanleiding zijn middelvinger naar de politieagenten op te steken. De politieagenten reden de taxi achterna en lieten deze stoppen. De man werd aangehouden. Na verhoor is hij met een bekeuring heengezonden.

LIEFDESVERDRIET.
SLIEDRECHT- Een 20 jarige man uit Sliedrecht is door politieagenten aangehouden wegens vernieling. Dit gebeurde op zondagmorgen 19 december 2004 omstreeks 08.30 uur in de Troelstralaan. De man had vernielingen aangericht bij een woning. Hij vernielde de voordeur, trok de nodige struiken uit de tuin en vernielde straatwerk. De man kon het niet verkroppen dat de verkering met zijn vriendin uit was. Die vriendin logeerde bij een vriendin van haar in de Troelstralaan. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politiestelt een onderzoek in.