Botanische Tuinen Universiteit Utrecht

Kerstwandeling Von Gimborn Arboretum

Wandelen door Kerstfolklore

Ook dit jaar organiseren de Utrechtse Botanische Tuinen weer een wandeling door de kerstfolklore in het Von Gimborn Arboretum in Doorn. Tijdens deze kerstwandeling op 19 december komen allerlei kerstgebruiken en tradities aan bod die gekoppeld zijn aan planten.

Het gaat onder andere over de `O Denneboom' uit het bekende kerstliedje die eigenlijk een spar is, over kussen onder de Mistletoe en de achtergronden van kerstkransen.

Natuurlijk is er daarnaast ook ruim aandacht voor de pracht en praal van het winterse Arboretum. Er start een wandeling om 11.00 en 14.00 uur en de wandelingen duren ongeveer anderhalf uur. Speciaal voor alle winterwandelaars zorgen wij na afloop voor een glaasje warme glühwein of chocolademelk.

U kunt het Arboretum ook op eigen gelegenheid bezoeken. Een rondleiding is dan alleen op aanvraag mogelijk en tegen vergoeding.

U vindt het Von Gimborn Arboretum aan de Vossensteinsesteeg 8 in Doorn (een zijweg van de Driebergsestraatweg). Het Arboretum is op weekdagen geopend van 8.30-16.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00-16.00 uur.
Het Arboretum is bereikbaar met lijn 50 en 51 van Connexxion, halte Stamerweg.
De toegangsprijs bedraagt 2,-. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.
Informatie: 030-2535455 of www.botanischetuinen.uu.nl