Gemeente Den Helder

16-12-2004
Speel mee en ontwerp uw visie op Julianadorp!

Heeft u ideeën over de toekomst van Julianadorp? Hoe wilt u dan dat Julianadorp er over zon vijftien jaar uitziet? Waar moet volgens u eventuele woninguitbreiding plaatsvinden en waar doet de toerist boodschappen tegen die tijd? Wilt u toekomstig Julianadorp mee-ontwerpen, speel dan het interactieve ontwerpspel dat hierover gaat.

wethouder trapt af
Maandag 20 december verricht wethouder R.P. Waltmann de openingshandeling van het interactieve ontwerpspel structuurvisie Julianadorp. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De openingshandeling vindt plaats om 14.00 uur in de bibliotheek van Julianadorp, Keysers Plaet 1023.
Het ontwerpspel is gemaakt zodat ook u uw mening kan geven als het gaat om toekomstige ontwikkelingen in Julianadorp. De gemeente is momenteel druk bezig om de structuurvisie van Julianadorp te herzien. Daarbij is ook úw mening belangrijk! U vindt het ontwerpspel onder projecten/structuurvisie Julianadorp . Vanaf maandagmiddag 20 december kunt u, na de officiële openingshandeling, via een link op de homepage inloggen op het spel. U heeft tot eind januari de tijd om uw ideeën op deze manier kenbaar te maken.

Het spel
Het ontwerpspel bestaat uit een plattegrond van Julianadorp en zestien verschillende icoontjes die weer bij zestien verschillende functies horen, bijvoorbeeld wonen, winkels, welzijn en recreatie. In het ontwerpspel kunt u de functie-iconen naar allerlei verschillende plaatsen slepen. Op deze manier ontwerpt u een eigen ontwikkelingsvisie voor Julianadorp.
Alle internetontwerpen worden opgeslagen in een database. De schrijvers van de structuurvisie nemen de resultaten mee in de afwegingen die zij maken bij het opstellen van de visie. Daarbij moeten zij natuurlijk met veel meer partijen rekening houden. Zo praten ook allerlei maatschappelijke instellingen mee en, niet onbelangrijk: vooral de politieke partijen hebben natuurlijk een zware stem als het gaat om de ontwikkeling van Julianadorp. In de openbare bibliotheek Julianadorp staat overigens een computerzuil voor iedereen die thuis niet over internet beschikt. Op deze computer kan is het spel gratis te spelen.

Structuurvisie
De huidige structuurvisie is van 1996 en dus eigenlijk nog niet zo heel oud. Toch heeft de gemeente gekozen voor het opstellen van een nieuwe visie. Voor de ontwikkeling van Julianadorp Oost is in de oude versie namelijk niet voldoende informatie beschikbaar om een goed plan voor deze ontwikkeling op te stellen.
In de structuurvisie Julianadorp beschrijft de gemeente de gewenste ruimtelijke invulling van Julianadorp op middellange en lange termijn. Zeg maar voor de komende twintig jaar ongeveer. De structuurvisie is een middel om grip te krijgen op de stedelijke ontwikkeling. Bij het maken van zon visie worden alle lopende programmas en projecten met elkaar en met de gewenste stedelijke ontwikkeling in verband gebracht. Uiteindelijk komen hieruit de hoofdlijnen van beleid voort, oftewel de onderwerpen die de rode lijn bepalen bij de toekomstige ontwikkeling. Meer informatie over de structuurvisie vindt u op de onder de rubriek projecten .