Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


20 december 2004


Vorden - Insluiping zorgcentrum


Op zondag (19-12) vond aan het begin van de avond een diefstal plaats uit de zusterpost van een zorgcentrum aan de Nieuwstad. Op onbekende wijze werd er een portemonnee uit een handtas ontvreemd. Ten tijde van de diefstal was bij een bewoner een verwarde man de kamer binnengelopen. Het signalement van de man is:
leeftijd 40-50 jaar, lengte 1.65-1.70 m. achterover gekamd do.blond haar, kalend aan de voorzijde. Hij maakte een onverzorgde indruk.


Lochem - aanrijding door laagstaande zon.

Een 47-jarige automobiliste uit Lochem raakte verblind door de laagstaande zon en botste daardoor tegen een geparkeerde auto. De aanrijding vond plaats op
zondag (19-12) rond 10.50 uur op de Henri Dunantweg. Gelukkig bleef het bij materiële schade. Beide voertuigen moesten worden weggesleept.


Eefde - aanrijding door keren op de weg.

Een 21-jarige automobilist uit Eefde wilde zijn auto keren op de Zutphenseweg en zag daarbij een achteropkomende automobiliste, een 40-jarige inwoonster van Eefde over het hoofd. Beide auto's raakten beschadigd en moesten worden weggesleept.


Zutphen - Verwarde man slaat ruit in.

De politie heeft op maandag (20-12) rond 04.15 uur een 45-jarige Zutphenaar aangehouden bij een woning aan de Cortenaerstraat. De bewoner van de woning stond in de keuken toen hij de man via de tuin naar de achterdeur zag lopen. Hij maakte de bezoeker met een handgebaar duidelijk dat hij moest vertrokken. De bezoeker dacht daar anders over. Hij mompelde wat en sloeg vervolgens met zijn vuist de ruit van de achterdeur kapot. Bij zijn aanhouding werd een hoeveelheid drugs aangetroffen en in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Alcoholcontroles.

De plaatselijke politie en het Team Verkeershandhaving hebben tussen zondagmiddag en maandagmorgen (19/20-12) alcoholcontroles gehouden in Laren, Harfsen, Lochem,
Twello en Eerbeek. Zo'n 36 automobilisten ondergingen een blaastest en ze bleven
allen keurig binnen de wettelijke norm.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52



---- --