Ingezonden persbericht


Persbericht

Fotomateriaal bij dit bericht is beschikbaar.

20 december 2004

Khalil Barsoum neemt plaats in het bestuur van Cartesis holding company

Cartesis, de Business Performance Management specialist, heeft het toetreden van Khalil Barsoum tot de raad van bestuur van Sistecar, zijn holding company, bekend gemaakt. Barsoum is op 1 juli 2004 gekozen om toe te treden tot het bestuur en is nu een actieve adviseur voor het senior management team van Cartesis.

Tijdens zijn 35-jarige carrière bij IBM vervulde Barsoum verschillende wereldwijde managementfuncties, was hij verantwoordelijk voor IBM s Global Communication Sector, lid van IBM s Worldwide Management Council en voorzitter en CEO van zowel IBM UK als IBM Canada. Daarvoor was Barsoum de General Manager van IBM s Travel Industry Solutions en Vice President Finance en Planning bij IBM Canada. Ook vervulde hij diverse algemene managementfuncties bij IBM Canada en IBM World Trade Corporation.

Ik ben verheugd dat iemand met Khalil Barsoum s ervaring op het gebied van technologie en zakelijk inzicht betrokken is bij de groei van Cartesis, aldus Didier Benchimol, CEO van Cartesis. Khalil zal een belangrijke bijdrage leveren aan onze strategische visie en Cartesis helpen om marktleider te worden in de wereldwijde BPM-markt.

Barsoum is ook lid van de raad van bestuur van Coradiant, de raad van advies van Air2Web en een consultant van IBM Corporation. Bovendien is hij lid van de Association of Professional Engineers van Ontario, l Ordre des Ingenieurs van Quebec en Chartered Engineer (Fellow) van de Institution of Electrical Engineers, Groot Brittannië.

Ik volg de vooruitgang van Cartesis nauwgezet en ben blij dat ik deze adviserende rol mag vervullen, zegt Khalil Barsoum. De visie van Cartesis wordt ondersteund door een indrukwekkend management team dat innovatief denkt en zakelijke geestdrift combineert met een voortreffelijke technologie om de kritische zakelijke problemen, waar de Fortune 1000 tegenwoordig mee te maken heeft, op te lossen.

Voordat Khalil Barsoum zijn carrière bij IBM startte, heeft hij een diploma behaald voor elektrotechniek aan Ecole Polytechnique. In 1999 werd hij erkend als één van de meest voorname afgestudeerden van de school.

Barsoum is een aanwinst voor het bestuur en zal samenwerken met de CEO van Cartesis Didier Benchimol; APAS Partner Gilles Rigal; Advent Venture Partner Peter Baines en Partech International s Philippe Collombel.

(361 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Cartesis
Cartesis biedt CFO's een unieke business performance management oplossing, die hen in staat stelt duidelijk het verhaal achter de cijfers te vertellen. Toonaangevende multinationals over de hele wereld vertrouwen op Cartesis softwaretoepassingen om een volledig beeld van hun prestaties te verkrijgen en deze gedetailleerde informatie voor zowel interne als externe belanghebbenden beschikbaar te maken. Het bedrijf heeft kantoren in Brussel, Frankfurt, Londen, Madrid, Norwalk, CT, Parijs, Tokyo en Utrecht. Cartesis producten bieden multinationals de analytische capaciteit en de flexibiliteit die ze nodig hebben om op de snelle veranderingen in hun markt in te kunnen spelen. Eén op de vijf bedrijven uit de Fortune Global 100 en meer dan 30% van de Financial Times European 100 gebruiken Cartesis oplossingen om de best mogelijke controle over hun financiële informatie en processen te houden.