Ingezonden persbericht


Persbericht

FBI gaat met MicroStrategy strijd tegen misdaad en terreur aan

Betere informatie-uitwisseling voor hogere binnenlandse veiligheid

Utrecht, 20 december 2004 - De Amerikaanse FBI (Federal Bureau of Investigation) heeft het business intelligence platform van MicroStrategy, één van de wereldwijde leiders in de markt van business intelligence software, geselecteerd voor ondersteuning van haar "Investigative Data Warehouse". Dankzij de technologie van MicroStrategy kunnen instanties op het gebied van misdaadbestrijding, inlichtingen en binnenlandse veiligheid eenvoudiger informatie uitwisselen en analyseren, hetgeen essentieel is voor de nationale veiligheid.

MicroStrategy biedt een webgebaseerde omgeving waarin honderden analisten van de veiligheidsdiensten kunnen samenwerken. Omdat zij via het platform toegang hebben tot een grote hoeveelheid gegevens, kunnen ze adequaat reageren op mogelijke veiligheidsrisico's Het platform stelt hen in staat om de belangrijke gegevens te filteren uit de grote verzameling informatie die zij voor hun onderzoeksactiviteiten ter beschikking hebben. Met name de veilige architectuur van het BI-platform van MicroStrategy en de real-time toegang tot alle opgeslagen informatie in het data warehouse sloten goed aan bij de specifieke eisen van de FBI.

Michel Haagmans, country manager Benelux bij MicroStrategy, is trots dat de FBI het platform van MicroStrategy heeft geselecteerd ter ondersteuning van kritische applicaties, vooral omdat die van essentieel belang zijn voor de nationale veiligheid in Amerika. "Het op een betrouwbare manier delen en uitwisselen van aan veiligheid gerelateerde informatie is altijd problematisch geweest. Met de state-of-the-art technologie van MicroStrategy kan die betrouwbare uitwisseling nu echter gerealiseerd worden - tussen alle betrokken diensten, zowel nationaal als internationaal. Ook in Europa is de veiligheidsproblematiek natuurlijk actueel en is het van cruciaal belang dat inlichtingendiensten uit verschillende landen informatie kunnen uitwisselen. Met onze business intelligence oplossingen kunnen grote hoeveelheden gegevens real-time geanalyseerd worden, zodat bepaalde veiligheidsrisico's snel gedetecteerd en daardoor voorkomen worden. Het contract met de FBI onderstreept onze vooraanstaande positie op dit gebied", aldus Haagmans.

De overeenkomst tussen de FBI en MicroStrategy representeert een waarde van ongeveer 720.000 dollar. Behalve de FBI zet een groot aantal andere Amerikaanse overheidsinstanties de software van MicroStrategy in, waaronder het Department of Homeland Security, de U.S. Postal Service, de U.S. Air Force en de U.S. Army.

MicroStrategy Benelux - - Zonnebaan 15c - Postbus 40275, 3504 AB Utrecht T:+31 30 2408 111, F:+31 30 2408 199
Over MicroStrategy
MicroStrategy (Nasdaq: MSTR), de wereldwijde leider in de steeds belangrijker wordende markt van business intelligence software, werd opgericht in 1989. Leidende "Fortune 2000"-bedrijven integreren MicroStrategy's krachtige software in bijna alle facetten van hun business. De business intelligence platformen van MicroStrategy distilleren uit grote hoeveelheden data vitale en diepgaande inzichten die bijdragen tot kostenefficiëntie, productiviteit, klantenrelaties en omzetgeneratie. MicroStrategy biedt exceptionele mogelijkheden - een uitstekende schaalbaarheid, krachtige analyse-instrumenten, gebruiksvriendelijke informatie- en rapporteringmogelijkheden en een opmerkelijk gemakkelijk te gebruiken webinterface. Topondernemingen gebruiken MicroStrategy om op een kostenefficiënte manier hun grote, multi-terabyte databases te ontsluiten; duizenden werknemers op alle operationele niveaus te autoriseren en om de voordelen van business intelligence te verspreiden over de gehele onderneming en bij uitbreiding naar klanten, partners en leveranciers. MicroStrategy telt meer dan 2.900 zeer grote klanten waaronder General Motors, Yahoo!, Visa International, Telecom Italia, AT&T Wireless Group, Sanofi Aventis, Generali Verzekeringsgroep en de FBI. MicroStrategy onderhoudt ook relaties met meer dan 500 systeemintegrators, applicatieontwikkelaars en platform partners zoals IBM, PeopleSoft, Sun, HP en Teradata.