Politie Haaglanden

Onderzoek inzet arrestatieteam

Den Haag 20-12-2004 - Naar de inzet van een arrestatieteam bij de aanhouding van enkele vermeende terroristen op 10 november in het Haagse Laakkwartier wordt een onderzoek ingesteld. Burgemeester Deetman heeft de ministers van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) hierom verzocht namens de Haagse driehoek. De driehoek had behoefte aan een onderzoek naar de gang van zaken tot het moment van optreden van het arrestatieteam.

Het verzoek heeft ertoe geleid dat de beide politieministers in overleg met de Haagse burgemeester opdracht hebben gegeven tot zo'n onderzoek. De definitieve resultaten hiervan worden thans afgewacht. Van de driehoek maken deel uit burgemeester Deetman, hoofdofficier van Justitie mr. H. Moraal en korpschef G. Bouman van de politie Haaglanden.

Woensdagochtend 10 november raakten, bij een actie door het arrestatieteam in een pand in de Antheunisstraat in Den Haag, vier politieagenten gewond door een handgranaat. De omgeving van het pand werd daarna afgezet en de omliggende woningen ontruimd. Enkele uren later werden in het pand twee verdachten aangehouden die op dit moment worden verdacht van het samenspannen tot moord met een terroristisch oogmerk en poging tot moord cq doodslag op politiemensen.