Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


20 december 2004


ULFT - Dierenmishandeling


De politie stelt een onderzoek in naar een ernstige vorm van dierenmishandeling en vraagt eventuele getuigen zich te melden.
Personeel van de dierenambulance ontdekte zondagmiddag in het park De Blenk dat een eend rond zwom met een pijl door zijn kop. De medewerkers van de dierenambulance konden de eend niet vangen waarna de brandweer werd ingeschakeld. Een brandweerman, gestoken in een duikerpak, kreeg de eend ook niet te pakken. Omdat de eend geruime tijd de pijl in zijn kop had rond gezwommen en er werd geconstateerd dat zijn conditie achteruit ging is besloten om het dier uit zijn lijden te verlossen.


VARSSEVELD - Automobilist gewond door aanrijding


Een 19-jarige automobilist uit Aalten raakte zondagavond (19/12) op de Rademakersbroek gewond doordat hij tegen een boom botste. De man remde rond 18.45 uur door gladheid in een bocht en kwam tegen een boom aan de rechterkant van de weg tot stilstand. De man en een 19-jarige passagier liepen beiden nekletsel op en werden naar het ziekenhuis vervoerd. De auto raakte totaal vernield.


's-HEERENBERG - Automobilist onder invloed

De politie heeft zondagavond (19/12) op de Lengelseweg een 49-jarige automobilist uit 's-Heerenberg aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 21.30 uur en constateerde dat hij alcohol gedronken had.. Hij blies op het politiebureau een promillage van 0,7. De politie maakte proces-verbaal op.


DOETINCHEM - Inbraak in bedrijf


Onbekenden hebben in het weekeinde ingebroken in een bedrijf aan de Terborgseweg. De inbraak werd zondagmorgen rond 09.30 uur ontdekt. De daders braken een deur open en namen een hoeveelheid schoenen mee. De dieven lieten een computer staan. De politie stelt een onderzoek in.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --