Gemeente Haarlem


21 december 2004
sector Maatschappelijk Ontwikkeling

344/2004
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Tijdelijke huisvesting aan het Klein Heiligland


Uitbreiding Stedelijk Gymnasium


Door toename van het aantal leerlingen heeft het Stedelijk Gymnasium ruimtegebrek en is aanpassing en uitbreiding van de school nodig. De huidige vestiging Jacobijnestraat 24-26 (tegenover de hoofdlocatie aan de Prinsenhof 3) wordt aangepast. De panden Jacobijnestraat 20-22, worden bij de school getrokken. Hierin komen extra leslokalen en een sportzaal. Het hele gebouw wordt aangepast aan de eisen en normen van deze tijd.

Het Stedelijk Gymnasium wordt voor een periode van anderhalf jaar voor een deel gehuisvest aan het Klein Heiligland 84. Het deel van de school dat nu gevestigd is in de Jacobijnestraat 24-26 wordt in die tijd verbouwd en uitgebreid met de daarnaast liggende panden.
Klein Heiligland 84 is eigendom van de gemeente Haarlem en is nu gedeeltelijk in gebruik bij het Spaarnestad Fotoarchief. Het Fotoarchief blijft aan het Klein Heiligland als het Stedelijk Gymnasium tijdelijk in dit pand gehuisvest is.

De raad moet nog akkoord gaan met het voorstel van B&W van dinsdag 21 december 2004 en krediet beschikbaar stellen voor de uitbreiding van het Stedelijk Gymnasium aan de Jacobijnestraat. In verband met de voor een gebruikersvergunningen noodzakelijke aanpassingen wordt Klein Heiligland vooruitlopend op de behandeling in de gemeenteraad geschikt gemaakt voor tijdelijk gebruik door het Stedelijk Gymnasium, zodat dit pand na de kerstvakantie in gebruik kan worden genomen.


Diana Bakboord, communicatieadviseur
023-5115684
bakboord@haarlem.

---- --