Gemeente Den Haag

december 2004
Ruim 130 nieuwe parkeerplaatsen in Leidschenveen (21 december)

Het college van B&W heeft een besluit genomen over een pakket van parkeermaatregelen voor een deel van de buurt Velden van Leidschenveen. In totaal gaat het om 131 nieuwe parkeerplaatsen. Dit mede op basis van de uitkomst van een raadpleging waarbij de bewoners aan de gemeente hun voorkeur konden aangeven voor een basis- of keuzepakket.

De maatregelen worden uitgevoerd in het gebied in en rondom de Bekerstraat en Achterlijn (de buurt Velden B6-B7). Het aantal openbare parkeerplaatsen in deze woonbuurt wordt met 131 parkeerplaatsen opgehoogd.
Naar aanleiding van klachten van bewoners en de politie over de parkeersituatie in Leidschenveen heeft de gemeente Den Haag eerder dit jaar in Leidschenveen verschillende parkeeronderzoeken laten houden waaruit de parkeerproblemen naar voren kwamen. Vervolgens heeft de gemeente een meningspeiling gehouden onder de bewoners in de Bekerstraat en Achterlijn en omgeving. Van de 210 bewoners die reageerden (respons van bijna 40%) bleek bijna 85% een parkeerprobleem te ervaren en vond vrijwel iedereen extra parkeerplaatsen noodzakelijk. Hierna ontvingen de bewoners een informatiekrant over mogelijke maatregelen afgestemd op de reacties van bewoners op de meningspeiling. Door middel van het inzenden van een bon uit deze krant konden de bewoners hun voorkeur geven voor een basis- of keuzepakket van maatregelen. Van de 150 reacties (respons van 27%) koos 60% voor het keuzepakket.

Aanpassingen
Op basis van de aanvullende opmerkingen en aangebrachte alternatieven door de bewoners is besloten het keuzepakket op een aantal punten aan te passen.
Zo komen er geen extra plaatsen in de Bridgestraat, maar wordt de rijbaan in de Bridgestraat plaatselijk verbreed, komen er 4 extra plaatsen ter hoogte van het Surfplein en 9 extra parkeerplaatsen aan het begin van de Kampioensingel.

De bewoners van Velden B6-B7 ontvangen binnenkort een brief over het besluit. De uitvoering staat gepland voor de tweede helft van 2005. Daarnaast gaat de gemeente ook maatregelen voor andere woonbuurten in Leidschenveen zoals Waterland onderzoeken.