Gemeente Amsterdam

Festival van Licht in Amsterdam

9 december 2004 - NBTC
In de donkere dagen voor Kerst, van 21 tot en met 24 december, vindt in Amsterdam het eerste Yule, Festival van Licht, plaats. Tijdens dit driedaagse lichtkunstfestival zijn verspreid over de stad verschillende lichtobjecten te zien.

amsterdam-yule-festival

Verschillende locaties, Amsterdam

Van 21 tot en met 24 december 2004

Driehoek van laserlicht

Eén van de hoogtepunten is `Luminaria', een gigantisch opblaasbaar kunstwerk op het Museumplein. Daar loopt u rond in een 200 meter lang gangenstelsel en wordt u verrast door een mix van licht, kleur, muziek en dans. Uniek is ook de `Laser-driehoek' van kunstenaar Horst Baumann die boven Amsterdam zal zweven. Deze driehoek van laserlicht verbindt de wetenschap (NEMO) met kunst (Post CS) en spiritualiteit (Oude Kerk). De laserdriehoek is van grote afstand zichtbaar.

Rondvaarten langs lichtobjecten

Het festival gaat van start op 21 december, de langste nacht van het jaar. Tijdens het festival zijn er in Amsterdam tientallen lichtobjecten te zien, die zijn ontworpen door kunstenaars uit binnen- en buitenland. Er komen speciale Yule-rondvaarten langs bijzonder verlichte gebouwen en kunstwerken. U komt op plekken die voor andere rondvaartboten niet toegankelijk zijn.

© Gemeente Amsterdam