Vrije Universiteit Amsterdam

Overzicht | veb@dienst.vu.nl

---

Radio CIMO: een dag live radio over Duurzaam Ondernemen

Op dinsdag 21 december viert het Centrum voor Innovatie en Maatschappelijk verantwoord Ondernemen (CIMO) van de VU zijn eerste verjaardag. Het is ook de dag waarop prof.dr. Enno Masurel, interim directeur van het CIMO, het ambt van hoogleraar Duurzaam Ondernemen aanvaardt door het uitspreken van zijn oratie "Duurzaam Ondernemen door het MKB, jongleren met de Triple P".

Van deze speciale dag wordt verslag gedaan in de vorm van een live radio-uitzending. Belangstellenden kunnen de uitzending volgen via Radio CIMO Live (www.cimo.vu.nl/radiocimo) of kunnen radio komen kijken in de studio op de VU-campus (hoofdgebouw). De presentatie wordt verzorgd door Jo & DJ Duurzaam.

Dr. Ad van Wijk, CEO van de firma Econcern (actief op het terrein van hernieuwbare energie en energiebesparing), vertelt in zijn lezing "Van huiskamer tot hoofdkantoor" hoe hij als technostarter zijn bedrijf in twintig jaar tijd heeft laten groeien tot een succesvolle en duurzame onderneming.

In zijn oratie vraagt hoogleraar Enno Masurel aandacht voor de speciale positie van het midden- en kleinbedrijf (MKB) als het gaat om duurzaamheid. Duurzaam Ondernemen staat volgens Masurel voor ´zorg voor het heden zonder de toekomst tekort te doen´. Terwijl elke zichzelf-respecterende multinational tegenwoordig zijn eigen duurzaamheidsverslag uitbrengt, volgens de daarvoor geldende, internationale richtlijnen van het Global Reporting Initiative (GRI), dreigt het MKB achterop te raken. Masurel: "De uitvoerige GRI-richtlijnen maken het voor het MKB erg moeilijk om duurzaam te opereren en te rapporteren. Door het grote aantal indicatoren dat in kaart moeten worden gebracht, maar ook de onmacht om ergens te kunnen beginnen, dreigt het MKB aan de zijlijn van duurzaam ondernemen terecht te komen. Het MKB heeft zijn eigen kwalitatieve kenmerken - lokaal/ regionaal, familiebedrijf, gericht op korte en middellange termijn - en die vragen om een speciaal voor het MKB ontworpen duurzaamheidshandboek." Masurel vertelt op welke manier dat duurzaamheidshandboek tot stand kan komen.

programma
RADIO CIMO LIVE - 21 december 2004

14.00 uur Ontvangst in de studio door presentator Jo en DJ duurzaam.

14.30 uur Introductie door Enno Masurel, interim directeur van CIMO

14.40 uur Dr. Ad van Wijk, CEO van Econcern, Van huiskamer tot hoofdkantoor.

14.55 uur Discussie rond innovatie en duurzaam ondernemerschap.

Vanuit de studio, maar ook door in te bellen, kunt u deelnemen aan deze discussie. In de studio zijn naast Ad van Wijk ook Bram Brouwer (van Biotection Systems) en Leander Keizer (Goodbox) aanwezig.

15.30 uur DJ duurzaam en presentatie Jo

15.45 uur Oratie dr. Enno Masurel: Duurzaam ondernemen door het MKB, jongleren met Triple P.

16.25 uur Vanuit de kleine studio beursberichten, nieuwsflitsen en reacties gepresenteerd door Jo.

In de studio kan men ook meteen genieten van een hapje en drankje