SPORT IN BEELD
Uitzending dinsdag 21 en woensdag 22 december
Nederland 2 - 22.00 uur en 22.45 uur

SPORT IN BEELD OVER SPORTJAAR 1982 EN 1992

SPORT IN BEELD van dinsdag 21 december gaat over het jaar 1982. Een bijzonder jaar voor Bettine Vriesekoop. Jack van Gelder praat met haar over al haar successen in dat jaar. Verder beelden van Joop Zoetemelk die het podium haalde in de Tour de France, Hilbert van der Duim die wereldkampioen schaatsen werd, het WK-voetbal waar Nederland ontbrak, het kampioenschap van Ajax en Gerard Nijboer die Europees Kampioen op de marathon werd.

Jack van Gelder ontvangt op woensdag 22 december Bart Veldkamp in de studio en praat met hem over zijn gouden medaille die hij won tijdens de Olympische Spelen van 1992. Ook zijn beelden te zien van de 'gouden' race van Ellen van Langen op de 800 meter, de gouden medaille van de Nederlandse paarden bij de landenwedstrijd, de verloren finale van de volleyballers tegen Brazilië, het EK-voetbal waarbij Nederland door de latere kampioen Denemarken uitgeschakeld werd, hoe Ronald Koeman Barcelona de Europacup 1 bezorgde en hoe Ajax de UEFA Cup won.