Ingezonden persbericht


Persbericht Pax Christi

Bisschop Van Luyn geeft speciale pelgrimszegen voor Betlehempelgrims

Bisschop Ad van Luyn s.d.b., voorzitter van Pax Christi Nederland heeft een zegen gegeven aan de groep van 37 pelgrims die morgen beginnen aan een solidariteitspelgrimage naar Betlehem. De pelgrimage duurt van 21 to 29 december. "U heeft gehoor gegeven aan de oproep van Pax Christi Nederland en het Arab Educational Institute om dit jaar het feest van Christus´ geboorte, het vredesfeest bij uitstek, in Betlehem te vieren.", aldus de bisschop. Hij uit zijn dankbaarheid dat de deelenemers zo ook uitdrukking willen geven aan hun zorg en betrokkenheid nij de situatie in de bezette gebeiden. "Want uiteraard zal het een indrukwekkende spirituele ervaring zijn om op kerstavond in Betlehem te zijn en ook andere heilige plaatsen te bezoeken, maar het programma wat u volgt, is ontwikkeld om bij u ook duurzaam betrokkenheid te wekken bij de menselijke drama´s die de diepe verscheurdheid in deze regio veroorzaakt."

De deelnemers zullen behalve dagelijkse meditaties en de Nachtmis in de Geboortekerk een intensief programma volgen, waaronder ontmoetingen met Israelische en Palestijnse mensenrechtenorganisaties, bezoeken aan de Muur, een vluchtelingenkamp, Jeruzalem en Ramallah, een interreligieze ontmoeting bij het graf van Abraham in Hebron, een vredestocht naar de "heldersvelden", ontmoetingen met jongeren- en vrouwengroepen, enzovoorts. "Mijn eigen bezoeken aan Israël en de bezette gebieden hebben ook op mij een onuitwisbare indruk gemaakt" schrijft de bisschop. "In gedachten reis ik met u mee en ik hoop dat uw reis mag bijdragen aan uw eigen verdieping in het wonder dat de Vrede van God zelf onder ons gekomen. Ik bid dat deze Vrede ook glans mag geven aan al uw ontmoetingen, gesprekken, ervaringen en aan de voornemens waarmee na deze pelgrimage hopelijk weer veilig en gezond huiswaarts keert. Ik wens u een Zalig Kerstfeest en geef u daarbij graag mijn zegen."

Iedereen die de bevolking van Betlehem deze dagen een kerstwens wil sturen, kan dit doen via www.paxchristi.nl. De verzamelde wensen zullen in Betlehem worden uitgedeeld in kerken en scholen. *



Ingezonden persbericht