Eemland zuid, 09.50 uur

Utrecht 21-12-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Fietser gewond

AMERSFOORT Op maandag 20 december raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 20.15 uur reed een 28-jarige automobiliste uit Amersfoort over de Maanlander. Op de kruising met de Astronaut verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende 19-jarige fietser uit Amersfoort, met een aanrijding tot gevolg. De fietser liep beenletsel en licht hoofdletsel op.

Vrouw gewond

WOUDENBERG Op maandag 20 december raakte een vrouw gewond bij een aanrijding.

Rond 10.25 uur zag een 36-jarige automobilist uit Woudenberg op de kruising van de Nico Bergsteijnweg / Laan van Blotenburg / Nijverheidsweg een 39-jarige fietsster over het hoofd doordat hij door de laagstaande zon werd verblind. De vrouw werd door de auto geschept en liep een hoofdwond op. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar een ziekenhuis in Zeist gebracht.

Auto op zijn kant

LEUSDEN Op maandag 20 december bleek na een ongeval dat een automobilist wel heel veel aan Bacchus had geofferd.

Rond 18.20 uur reed een 44-jarige automobilist uit Soest over de Kolonel H. L. Van Roijenweg. Net voor het viaduct van de snelweg A28 verloor hij de macht over het stuur en kwam in de linkerberm met zijn auto op de zijkant terecht. Hij liep daarbij geen letsel op.

Politiemensen die ter plaatse kwamen, troffen de auto op zijn zijkant aan en de Soester stond rechtop in de auto, maar het was hem niet gelukt uit de auto te komen. De politiemensen hielpen hem via de achterzijde van de auto uit het voertuig te komen. De Soester bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 1075 ug/l, bijna vijf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Hennepkwekerijen

AMERSFOORT Op maandag 20 december heeft de politie een grootscheeps onderzoek op de Voorste Kreek gehouden. Dit was gericht op de aanwezigheid van hennepkwekerijen.

In elf panden werden kleine hennepkwekerijen aangetroffen met in totaal bijna 1700 hennepplanten. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. Tegen de eigenaren van de kwekerijen wordt proces-verbaal gemaakt.

Tevens werden drie vuurwapens, een bedrag handelsgeld en een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen en in beslag genomen. Daarbij werden vier verdachten in de leeftijd van 31 tot 58 jaar aangehouden.

Medicijnen

AMERSFOORT Op maandag 20 december deed een man aangifte van diefstal van zijn tas.

Op zaterdag 18 december bevond een 49-jarige man uit Amersfoort zich in een horecagelegenheid aan de Stadsring. Daarbij liet hij even zijn tas onbeheerd staan. Vervolgens zag hij dat geld en medicijnen uit zijn tas was weggenomen. De medicijnen waren ongeveer tien kalmeringstabletten Diazepam. Bij gebruik door volwassenen niet direct gevaarlijk, maar dat zouden zij voor kinderen wel kunnen zijn. Mochten mensen de medicijnen aantreffen dan worden zij verzocht die bij een politiebureau of apotheek af te geven.