Gemeente Tiel


Bewaking schoolgebouwen tijdens feestdagen

Door ervaring wijs geworden laat gemeente Tiel, in overleg met de schoolbesturen, tijdens de feestdagen alle schoolgebouwen bewaken. Hiervoor is een particulier beveiligingsbedrijf ingeschakeld. Helaas moet ook worden vastgesteld dat ook schoolgebouwen steeds meer het doelwit zijn van vandalisme. Tienduizenden euro's moeten jaarlijks besteed worden aan het herstellen van schade die veroorzaakt wordt door inbraak, diefstal, vandalisme, onachtzaamheid en baldadigheid.

Daarom heeft het gemeentebestuur van Tiel besloten, samen met de schoolbesturen, om net als voorgaande jaren alle schoolgebouwen op te nemen in een extra surveillancecontrole. Tijdens de feestdagen zullen de schoolgebouwen en de directe omgeving dagelijks in de gaten gehouden worden. Ook wordt gelet op ramen, deuren, waterleiding en cv-installaties. Uiteraard hebben de schooldirecties ook hun maatregelen genomen. De kosten voor de extra beveiliging worden verdeeld over de gemeente en de scholen.

Ook willen wij graag een beroep doen op omwonenden: Mocht u iets vreemds ontdekken in of bij school dat u niet helemaal vertrouwt, meldt dit dan bij de politie, telefoon: 0900-8844.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 20 december 2004