Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Den Haag/Amsterdam, 21 december 2004

PIETER VREEDEPLEIN ONTWIKKELING C.V. VERKOOPT 30 WONINGEN AAN AMVEST

Pieter Vreedeplein Ontwikkeling C.V., een joint venture van de gemeente Tilburg en vastgoedontwikkelaar MAB, heeft 30 appartementen verkocht aan woningbelegger AMVEST, die deze woningen gaat verhuren. De appartementen zijn gelegen in het project Pieter Vreedeplein in het centrum van Tilburg. Het investeringsvolume bedraagt circa 6,8 miljoen euro.

Project Pieter Vreedeplein omvat in totaal circa 26.000 m2 winkels en commerciële voorzieningen met daarboven 116 appartementen (86 koop en 30 huur) in diverse woningtypes waaronder lofts, penthouses en hofwoningen. De woningen variëren qua woonoppervlakte tussen de 60 en 200 m2. Daarnaast wordt er een bioscoop (7 zalen), een openbare ondergrondse parkeergarage met 800 plaatsen en een openbare fietsenstalling met 700 plaatsen gerealiseerd. Het ontwerp van het plan is van de Spaanse architect Bonell i Gil en de Nederlandse architect Jacques De Brouwer uit Goirle. De aannemer van het project is Bouwcombinatie Heerkens van Bavel/Van Straten uit respectievelijk Tilburg en Eindhoven.

Onlangs is gestart met de werkzaamheden van de parkeergarage. Met de verkoop van de woningen wordt medio 2005 gestart; de verhuur start in 2006. De huurprijzen liggen rond de 1.000 euro per maand, inclusief parkeerplaats. Naar verwachting worden de woningen vanaf medio 2007 gefaseerd opgeleverd.

MAB
MAB maakt onderdeel uit van Bouwfonds Property Development met vestigingen in Nederland, Duitsland en Frankrijk. De onderneming houdt zich bezig met ontwikkeling, management en aan- en verkoop van onroerend goed.

AMVEST

AMVEST is een zelfstandig vastgoedfonds dat circa 18.000 woningen in heel Nederland exploiteert. Jaarlijks ontwikkelt en realiseert AMVEST zo'n 800 nieuwe koop- en huurwoningen in binnensteden maar ook in nieuwe uitbreidingswijken.

Kijk voor meer informatie en foto's op www.pietervreedeplein.com.

einde persbericht