Provincie Overijssel

Ruim EUR 220.000 voor `bewegen' in Overijssel

De Sportraad Overijssel heeft een bedrag van EUR 221.141,-- aan subsidie van de provincie Overijssel ontvangen. De bijdrage is bedoeld voor de uitvoering van de provinciale breedtesportimpuls 2005. Breedtesport is een term die alle vormen van sport omvat behalve topsporten. Sport, bewegen en gezondheid zijn belangrijke aandachtspunten in de provinciale breedtesportimpuls. Daarnaast spelen ook 'Waarden en normen bij sport en bewegen / Sportiviteit en respect' een belangrijke rol.

Rondom het thema 'waarden en normen' is een project ontwikkeld dat aandacht besteedt aan de verharding van de mentaliteit binnen sport en bewegen in het bijzonder en binnen de maatschappij in het algemeen. Fair play activiteiten behoren hier eveneens toe. Verschillende betaald voetbalorganisaties uit Overijssel zullen daarom voor dit project basisscholen gaan bezoeken.

De provinciale breedtesportimpuls richt zich onder andere op beleidsontwikkeling en ondersteuning van het gemeentelijk breedtesportbeleid en regionale sport- en gezondheidsorganisaties (GGD). Van de door de provincie beschikbaar gestelde middelen is de helft afkomstig van het Rijk.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2004 Provincie Overijssel