Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Gezocht: verenigingsconsulent servicepunt Oost

De huidige verenigingsconsulent van servicepunt Oost, Willy Hendriks, heeft aangegeven dat hij per 1 januari 2005 i.v.m. zijn andere werkzaamheden binnen en buiten de KNSB, zal stoppen als verenigingsconsulent. Hij blijft wel in dienst van de KNSB als Coördinator Talentontwikkeling. Hij meldt met veel plezier de verenigingen in Oost te hebben ondersteund de afgelopen vier jaar. Hij bedankt iedereen, maar vooral de verenigingen in het OSBO en SBO gebied, voor de prettige samenwerking de afgelopen jaren. Tot er een opvolger is aangesteld, zal Willy Hendriks de lopende zaken voor zijn rekening blijven nemen.

Gezocht: verenigingsconsulent servicepunt Oost
De KNSB zoekt op korte termijn een verenigingsconsulent voor de regio Oost (OSBO en SBO). De verenigingsconsulent helpt verenigingen bij het verbeteren van de organisatie in de breedste zin van het woord, door de verenigingen te adviseren, te begeleiden en regelmatig te bezoeken. De consulent koppelt daarbij vragen van de verenigingen aan het aanbod van de KNSB of anderen externe schaakdeskundigen. De consulent is bekend met de schaaksport, schaakorganisatie en schaakopleidingen en is een goede communicator. De consulent is tevens bewaker van de horizontale lijn binnen servicepunt Oost en onderhoudt daarvoor nauwe contacten met de kadermentor (Opleidingen) en trainingscoördinator (Talentontwikkeling). De consulent heeft het volgende functieprofiel: klik hier voor WORD-document.

Voor de consulent is 200 uur per jaar beschikbaar. De verdeling van de werktijden over de week zal onregelmatig zijn en meestal in de avonduren of in het weekend. De consulent reist vele kilometers. Daarnaast krijgt de consulent een budget om directe verenigingsondersteuning te verrichten, die hij/zij zelf uitvoert of uitbesteedt aan derden (b.v. sportraad).

Heeft u interesse in bovenstaande functie, dan kunt u uw sollicitatie tot uiterlijk 13 januari 2005 richten aan:
Bondsbureau KNSB, Frans Halsplein 5, 2021 DL Haarlem of email: bondsbureau@schaakbond.nl
t.a.v. de heer E. van Breugel (tel. 023-5254025) o.v.v. Functie verenigingsconsulent.

---

Gouden erespeld KNSB voor de heer Lutjeboer

Op 10 december j.l. werd de heer Lutjeboer door zijn schaakclub Van der Linde uit Winschoten in het zonnetje gezet. Een geweldig feest, waarbij burgemeester Janny Vlietstra hem de gouden erespeld van de KNSB uitreikte. Tevens werd hij benoemd tot erelid van de schaakclub.

De heer Lutjeboer werd in 1939 toen hij in de vierde klas van de mavo zat lid van de KNSB. Hij speelde toen bij een schaakclub in Scheemda. Dat betekent dus een lidmaatschap van al 65 jaar! Geen eenvoudige zaak zon historie te achterhalen. De heer Duin, secretaris van Schaakclub Van der Linde, wist echter heel wat feiten en anekdotes boven water te halen. Direct na de oorlog had Delfzijl een uitwedstrijd tegen Scheemda. Het openbaar vervoer was nog niet op gang, dus werden de spelers met een militaire truck vervoerd. Het had die avond flink gesneeuwd. Halverwege de terugreis bleven ze in de sneeuw steken en brachten de nacht in een café door rond de potkachel.

In 1949 bond de heer Lutjeboer in een simultaanseance de strijd aan met wereldkampioen dr. Max Euwe. Van de veertig partijen won Euwe er 35, speelde vier remise en verloor er één: van Lutjeboer. In 1959 ruilde de heer Lutjeboer de functie van secretaris bij schaakclub Van der Linde in voor die van penningmeester en bleef dat tot september dit jaar. Het geslaagde feest was dus welverdiend!