Aladdin breidt eToken suite uit met eToken Simple Sign-On

Betere beveiliging en lagere kosten wachtwoordbeheer

IJsselstein, 21 december 2004 - Aladdin Knowledge Systems, leverancier van beveiligingsoplossingen voor software en internet content, breidt haar eToken suite uit met eToken Simple Sign-On (SSO) software. SSO in de elektronische USB-sleutel zorgt voor eenvoudige en veilige opslag van alle gebruikerswachtwoorden. Hiermee worden de kosten voor wachtwoordbeheer verlaagd en de productiviteit van medewerkers verhoogd.

Met Aladdin eToken SSO is het niet nodig meerdere wachtwoorden of andere toegangscodes te onthouden voor netwerkapplicaties. Met het inpluggen van de eToken en het invoeren van één wachtwoord kan veilig ingelogd worden op het bedrijfsnetwerk, Virtual Private Network (VPN) of iedere willekeurige applicatie. Dit wordt ook wel 'two-factor authenticatie' genoemd, waarbij de gebruiker zich identificeert met zowel de eToken (iets wat je hebt) als ook met de daarbij behorende PIN-code (iets wat je weet).

"Omdat gebruikers vaak hun wachtwoorden niet kunnen onthouden, bewaren zij deze in hun portemonnaie of plakken zij deze met papiertjes op hun beeldscherm. Dit vormt een grote bedreiging voor de veiligheid. Met eToken SSO van Aladdin met bijbehorend wachtwoord hebben gebruikers de toegang tot hun netwerkapplicaties letterlijk in de palm van hun hand. Deze wordt automatisch gegenereerd als de eToken in de USB poort wordt gestoken", aldus Leedor Agam, vice president van de eToken Business Unit van Aladdin.

Door de toename van het gebruik van applicaties en elektronische apparaten in organisaties, zorgen wachtwoorden vaak voor aanzienlijke kosten en veiligheidsissues. Gebruikers die meerdere wachtwoorden hebben, gebruiken meestal hetzelfde wachtwoord voor verschillende toepassingen. Ook worden vaak wachtwoorden gebruikt die makkelijk te onthouden, maar daardoor ook eenvoudig te kraken zijn.

Met het gebruik van eToken SSO worden zwakke wachtwoorden vervangen door de two-factor authenticatie. Ook hoeven medewerkers en IT-beheerders niet langer ingewikkelde wachtwoordprocedures uit te voeren. Doordat eToken SSO geen kostbare back-up server nodig heeft of een ingewikkeld implementatietraject hoeft te doorlopen, worden IT-inspanningen en beheer minimaal gehouden. Daarbij kunnen medewerkers vanaf verschillende locaties hun bedrijfsapplicaties gebruiken en hebben zij toegang tot het netwerk.

Over Aladdin
Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content: van applicatiesoftware tot en met internetgebruik en -toegang. Aladdins klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het internet bieden, inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdins website www.eAladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.


*Een hoge resolutie foto van de eToken is verkrijgbaar via aladdin(at)whizpr.nl