Ingezonden persbericht


Persbericht

Rüttchen zet Executive Viewer in voor markt- en bedrijfsanalyse

Nieuwe Business Intelligence-oplossing voor snel, accuraat en veelzijdig inzicht

's-Hertogenbosch, 21 december 2004 - Rüttchen Groep - een van de belangrijkste Nederlandse dealers van DaimlerChrysler bedrijfs- en personenwagens - maakt sinds kort gebruik van Temtec's Executive Viewer voor managementrapportage en -analyse. Temtec is een belangrijke aanbieder van intuïtieve selfservice analyse- en rapportagesoftware voor business intelligence.

Het bestaande dealer management systeem van Rüttchen bood niet de mogelijkheid om eenvoudig maandelijks een managementrapportage te genereren of informatie interactief te analyseren. Alle benodigde informatie moest vanuit een reeks modules in het dealer management systeem eerst worden geïntegreerd in een Excel-achtige oplossing, voordat een managementoverzicht kon worden gemaakt. Elke locatie produceerde eigen resultaten, die vervolgens in Breda samengevoegd dienden te worden. Daarnaast waren controlesheets nodig om er zeker van te kunnen zijn dat de informatie klopte.

Sinds kort wordt een nieuwe Business Intelligence-oplossing op basis van Temtec's Executive Viewer ingezet om de managementinformatie van Rüttchen Groep en de lokale vestigingen beter te verzorgen. Het web-gebaseerde Executive Viewer kan via elke PC in het netwerk van Rüttchen worden gebruikt.

Accurate informatietoegang
"Ons uitgangspunt bij de zoektocht naar een nieuwe Business Intelligence-oplossing", vertelt Jack Schepers, Financieel Directeur bij Rüttchen Groep, "was dat deze eenvoudiger en goedkoper te beheren moest zijn. Het moest ook directe en accurate informatietoegang bieden aan iedereen in onze organisatie die deze informatie nodig heeft. Een nieuwe oplossing dus, die uitgebreid inzicht en nieuwe analytische mogelijkheden biedt vanuit verschillende oogpunten."

"Temtec's focus was precies wat we nodig hadden: medewerkers in staat stellen om informatie zelf te kunnen analyseren, zonder dat daarvoor veel training of technisch inzicht nodig is", vervolgt Schepers. "Executive Viewer in combinatie met IBM's DB2 OLAP Server neemt ons nu het meeste rapportagewerk uit handen. In tegenstelling tot voorheen kunnen we nu binnen luttele seconden beschikken over elk soort managementinformatie waaraan we behoefte hebben, zonder daarbij andere processen of applicaties te onderbreken."

Veelzijdig en flexibel
"We gebruiken Executive Viewer bij Rüttchen Holding niet alleen voor managementrapportage en -analyse, maar ook als een soort audit-hulpmiddel. Op deze manier kunnen we de prestaties van verschillende locaties beter analyseren en onze activiteiten beter visualiseren. We hebben nu onmiddellijk een gedetailleerd inzicht in de voorraad per locatie en we kunnen deze informatie gebruiken om ons marktpotentieel optimaal te benutten. Rüttchen is er bij de aanschaf van Executive Viewer niet vanuit gegaan dat het voor dit doel zou worden ingezet, maar we zijn er gaandeweg achter gekomen dat het product veelzijdiger is dan verwacht."

Temtec Europe B.V., Postbus 3010, 5203 DA, 's-Hertogenbosch. Tel.: 073 - 6460200, fax: 073 - 6460209, e-mail: info@temtec.com

Over Rüttchen Groep
Rüttchen is opgericht in 1948 en heeft inmiddels 500 medewerkers en 15 vestigingen. De operationele activiteiten zijn gedecentraliseerd, waarbij elke locatie autonoom functioneert. De activiteiten op het gebied van informatietechnologie worden echter centraal uitgevoerd vanuit het hoofdkantoor van Rüttchen in Breda.

Over Temtec
Temtec - een van oorsprong Nederlandse onderneming - is een wereldwijde leverancier van selfservice analyse- en rapportagesoftware. Temtec zorgt ervoor dat gebruikers zonder specifieke technische achtergrond zeer snel bedrijfskritische informatie kunnen analyseren om gefundeerde beslissingen te nemen. Het belangrijkste product van Temtec, Executive Viewer, is ontwikkeld om de gebruiker optimale toegang te geven tot informatie die is opgeslagen in multi-dimensionale OLAP-databases. Executive Viewer is als OLAP-browser te gebruiken voor de volgende databases: Microsoft Analysis Services, Hyperion Essbase, IBM DB2 OLAP Server, Applix TM1 en SAP Business Warehouse. Temtec is een Microsoft Gold Certified partner en een voorkeurspartner van Hyperion. De onderneming heeft een wereldwijd klantenbestand van meer dan 25.000 gebruikers verdeeld over ruim 250 organisaties in 50 landen. Temtec heeft locaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten en biedt professionele ondersteuning in het Engels, Frans, Duits, Spaans en Nederlands. Meer informatie en een live demonstratie van Executive Viewer zijn te vinden op www.temtec.com

Voor redactionele informatie (Ref.: PB0904):
Influx PR - Marald Brons - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Tel.: 055 - 366 30 34, e-mail: marald@influx-pr.com