Symantec Ghost Solution Suite: uitgebreide imaging en migratie

Symantec

Leiden, 20 december 2004 -

Symantec (Nasdaq: SYMC), wereldwijd leider in informatiebeveiliging, introduceert Symantec Ghost Solution Suite. Deze nieuwe imaging- en migratieoplossing combineert Symantec Ghost Corporate Edition met de imaging-componenten van Symantec DeployCenter Library en Symantec Client Migration. De suite biedt alle tools die nodig zijn voor het installeren van Windows-besturingssystemen, de distributie van software, het migreren van PC-data en desktopinstellingen en het vervangen van PCs.

De nieuwe versie demonstreert dat Symantec oplossingen wil leveren die een integrale benadering nastreven voor het beheer van beveiliging, systemen en opslag. Door Symantec Ghost Corporate Edition en Symantec DeployCenter Library in één suite te integreren, heeft Symantec nu de enige oplossing in de markt die zowel bestandsgebaseerd alsook sector-gebaseerd images kan maken. Samen met Symantec Client Migration, een krachtige oplossing voor het migreren van PC-data en desktopinstellingen, is de Symantec Ghost Solution Suite een uitgebreide en betaalbare oplossing voor imaging en migratie. Door de combinatie van deze technologieën kunnen IT-beheerders PCs effectief inzetten en onderhouden binnen gedistribueerde omgevingen, vooral in kleine en middelgrote ondernemingen.

IT-beheerders staan steeds meer onder druk om kosten te verminderen, het service-niveau te verbeteren en risicos weg te nemen. Ze kijken daarbij naar imaging- en migratie-oplossingen die eenvoudig in gebruik zijn, functioneel en veilig waardoor continue databeschikbaarheid wordt gegarandeerd, zegt Thom Bailey, director of product management, Symantec Enterprise Administration.

Symantec Ghost Solution Suite biedt:

Efficiënte en automatische inzet van nieuwe systemen IT-beheerders kunnen eenvoudig een image van een PC of Windows-server maken via bestands- of sectorgebaseerde imaging-technologie. Vervolgens kunnen ze honderden PCs in een netwerk tegelijkertijd voorzien van deze image. Met de oplossing kunnen IT-beheerders ook vanuit een centrale console de hard- en software inventaris beheren en gedetailleerde rapportages op maat creëren. Zo kunnen IT-beheerders geplande taken aanmaken, zoals imaging- of patch-taken, gebaseerd op specifieke hard- en softwarekenmerken. Individuele bestanden kunnen naar meerdere PCs tegelijk worden gedistribueerd door de multicast file transfer-functionaliteit, waardoor het gebruik van bandbreedte wordt geminimaliseerd en het beheerproces wordt gestroomlijnd. Bovendien kunnen taken worden uitgevoerd binnen Microsofts Windows Pre-Installation Environment (WinPE). Dit proces versnelt de automatische uitrol van Windows-elementen en reduceert de kosten, complexiteit en tijd die aan de uitrol van Windows XP wordt besteed.

Veilige en effectieve migratie van PC-data en desktopinstellingen De Symantec Ghost Solution Suite bevat Symantec Client Migration, een software-oplossing die eenvoudig in gebruik is en waarmee IT-beheerders op een veilige manier PC-data en desktopinstellingen kunnen migreren vanaf één centrale locatie. Door veelvuldig voorkomende processen te automatiseren, versnelt Symantec Client Migration het migratieproces en vermindert het administratiekosten en downtime van gebruikers. Symantec Client Migration biedt de IT-beheerder twee opties: migratie door gebruikers, waardoor eindgebruikers hun eigen migratie kunnen starten vanuit een intuïtieve webgebaseerde interface, binnen de regels voor migratie van de IT-beheerder. Of een migratieproces waarbij de IT-beheerder volledige controle houdt.

Snelle en betrouwbare opknapbeurten van systemen Symantec Ghost Solution Suite biedt een snelle en betrouwbare methode om systemen, applicaties en software-updates te installeren binnen de gehele organisatie. Met de hard- en software inventaris kan een IT-beheerder snel zien welke PC in het netwerk een bepaalde update mist. Door de Symantec Ghost AutoInstall (AI)-feature kan een IT-beheerder applicatie-pakketjes op maat creëren die vervolgens ingezet kunnen worden vanuit de Symantec Ghost Console. Ook images van Symantec DeployCenter kunnen vanuit de Symantec Ghost Console worden geïnstalleerd.
Veilige verwijdering van data op oude PCs Symantec Ghost Solution Suite bevat Gdisk, een software tool voor het veilig verwijderen van data. Gdisk vermindert de risicos en aansprakelijkheid met betrekking tot het verwijderen van data op oude PCs. Het zorgt ervoor dat vertrouwelijke informatie niet van gerecyclede, oude of geleaste PCs kan worden gehaald.

Voor grotere ondernemingen, met een heterogene bedrijfsomgeving, biedt Symantec de Symantec ON iCommand. Deze infrastructuur beheeroplossing die zeer nauwkeurig op maat gemaakt kan worden, biedt IT-beheerders de mogelijkheid de complete IT-activa te beheren op ieder platform en binnen elk netwerk.

Beschikbaarheid
Symantec Ghost Solution Suite is direct beschikbaar. Organisaties die op zoek zijn naar een reseller of distributeur kunnen kijken op internet: http://www.symantec.nl/partners_nl

Over Symantec
Symantec, wereldwijd marktleider in informatiebeveiliging, biedt consumenten, bedrijven en service providers een brede reeks softwareoplossingen, appliances en diensten voor de beveiliging en het beheer van hun IT-infrastructuur. Op de consumentenmarkt is Symantec vooral bekend van producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië, en het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 35 landen. Meer informatie over Symantec en haar producten is te vinden op de website www.symantec.nl.